Ambasadorul Dan Mihalache scoate în lume primul whisky românesc

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Alexandrion a lansat în sfârșit pe piață primul whisky românesc, apărut sub brand-ul: Carpathian Single Malt. Maturarea sa a a avut loc în mai mult de cinci ani. Compania a avut consilieri din Scoția. L-am gustat recent și eu. Are o identitate aparte. După cum se vede în fotografie, are culoarea chihlimbarului. Mirosul are izmă de piper negru, cu ușoare dâre de cuișoare și bomboane.

La gust, se simt urme de vanilie, de stafide, banane. E un pic cam dulce pentru gustul meu.

Cunoscătorii mărcii mi-au exlicat că producătorii au respectat cu strictețe recomandările specialiștilor. Că este produs doar din cereale românești.

În Sala Regală din Nicosia, capitala Ciprului, Carpathian Single Malt a fost prezentat recent degustătorilor mediteranieni. Excelența Sa, domnul Dan Mihalache, Ambasadorul României în Cipru, susține un comunicat al companiei, a remarcat: „Carpathian Single Malt va fi unul dintre cele mai bune whisky-uri Single Malt, pe care le-ați gustat vreodată” și a lăudat munca Fundației Alexandrion pentru „susținerea dezvoltării culturii române în lume.”

Single și malț, de unde provin termenii?

Whisky-ul nu se produce doar în Scoția. Sub diferite branduri, apar până și în Japonia. Cuvântul „single” din  „single malt” ne spune că lichidul provine de la o singură, unică distilerie. Un Glenfiddich single malt whisky, de exemplu, trebuie făcut la Glenfiddich Distillery. Talisker single malt, susține un specialist, este făcut la Talisker Distillery. Aceasta nu înseamnă că lichidul vine dintr-un singur butoi, ci de obicei dintr-un număr foarte mare butoaie din care s-a amestecat. Da, un single malt whisky este de asemenea un amestec din butoaie diferite, de vechimi diferite, „contopite” la un loc. Vârsta inscripționată pe sticlă vorbește despre cel mai tânăr whisky din mixtură. Un 12 Year-Old Single Malt ne spune că whisky-ul cel mai tânăr are o vârstă de 12 ani, dar poate conține lichide mult mai vârstnice.

citește și: Nicolae Ciucă reia deviza vechiului PNL: “prin noi înșine”

Malțul este un produs obținut din boabe de cereale (mai ales de orz) încolțite, uscate și măcinate, folosit la fabricarea berii și a băuturilor spirtoase sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea (cf. DEX 98).

Bucurați-vă de videoclip:

Momentan poate fi găsit pe magazinul online al companiei: Iconic Drinks. Din 2023, va fi comercializat și în alte magazine din țară. Prețul e de aproape 300 de lei, o sticlă de 700 ml.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
București / Cum poți rămâne, azi, fără loc de parcare, în sectorul 4
Sectorul 4 din București s-a digitalizat înainte de faimosul program de digitalizare a României. De ...