Liberalii denunță bătaia de joc a CE cu acordarea de 10,5 milioane Euro fermierilor români

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

Ca niciodată, prețul cerealelor a scăzut în primăvara aceasta. Dacă în toamnă, prețul la porumb era de 1,56 lei, acum e de 1,2, la producători. Motivul este infuzia de cereale ieftine din Ucraina. Comisia Europeană a stabilit că va acorda compensări fermierilor din țările vecine cu țara aflată în conflict. Ungaria nu a primit nimic. României, i s-au oferit 10,5 milioane de Euro.

„Pomana europeană ar fi de 0,5 Euro la tona de cereale,” ceea ce, vorba unui fermier, e bătaie de joc.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a reacționat după ce Comisia Europeană a anunțat că va aloca bani mai mulți fermierilor români. El a subliniat că PNL a cerut rediscutarea pentru că „rezultatul primelor negocieri este de neacceptat.”

Liberalii sunt nemulțumiți de pomana europeană

„România îşi apără fermierii. După discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că fermierii români trebuie să primească un sprijin mai mare pentru pierderile din ultimul an, generate de tranzitul cerealelor din Ucraina. Mesajul oficial confirmă ce a cerut România: este nevoie de sume mai mari pentru statele care au fost «în prima linie». Partidul Naţional Liberal a arătat de la început, şi la Bucureşti şi la Bruxelles, că rezultatul primelor negocieri este de neacceptat şi a cerut o rediscutare. Solidaritatea europeană trebuie să funcţioneze tot timpul şi pentru toţi,” a scris Ionuţ Stroe, vineri pe Facebook.

Rareș Bogan va pune piciorul în pragul conducerii PNL, afirmă surse ale Realitatea.net

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CRIZA FERMIERILOR / Rareș Bogdan pune tunurile pe Petre Daea
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan l-a acuzat aseară la un post de televiziune pe Petre Daea ...