CRIZA FERMIERILOR / Rareș Bogdan pune tunurile pe Petre Daea

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC Principal

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan l-a acuzat aseară la un post de televiziune pe Petre Daea de criza compensărilor pentru fermierii români, cărora Comisia Europeană le-a promis un mărunțiș de 10,5 milioane de euro.

El nu e de acord cu „placa că Bruxelles e de vină” că România nu a primit sumele europene, pe care le-ar merita pentru fermierii români afectați de intrarea pe piață a cerealelor ieftine din Ucraina, după ce Petre Daea a acuzat Comisia Europeană de un calcul incorect.

„S-a solicitat o reanalizare, eu am fost primul europarlamentar român care am solicitat din ianuarie sume pentru compensări, situaţia e dramatică, ei au solicitat la primele calcule peste 240 milioane euro, deci 10 milioane sunt absolut insuficiente. Suma necesară pentru cele şase ţări afectate, printre care şi România, ar fi undeva la 600 milioane euro,” a spus liderul liberal.

Fermierii români au suferit mari pierderi din cauza intrărilor pe piață a cerealelor ieftine din Ucraina, adaugă europarlamentarul liberal.

1,4 Euro pe hectar. Daea a calculat greșit

„Noi avem 6 milioane de hectare pe care le-am cultivat cu cereale. Eu nu am cerut nici demisii, nu dau vina pe nimeni. Noi trebuie să raportăm datele corecte. Domnul Daea împreună cu Ministerul Agriculturii trebuie să verifice stocurile acum, iar preşedintele Iohannis a obţinut această reanalizare. Pe baza ei, vom putea să reîmpărţim cei 500-600 milioane, iar România să aibă o situaţie corectă, dar pentru asta noi trebuie să nu ne vindem singuri căciula. Dacă vii cu argumente obţii orice, nimeni nu e absurd, nimeni nu vrea răul României, dar pentru asta trebuie să te duci pregătit,” a declarat Rareș Bogdan.

Liberalii denunță bătaia de joc a CE cu acordarea de 10,5 milioane Euro fermierilor români

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ministrul liberal al fondurilor europene: avem în cont 6,3 miliarde de euro din PNRR
Prezent în studioul unei televiziuni, ministrul liberal al fondurilor europene, Marcel Boloș, a recunoscut că ...