Lia Lucia Epure: Pleacă nemții din Viena

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Jurnalista timișoreană Lia Lucia Epure, pasionată de turism la Viena, constată că treptat, treptat, Germania dispare din vâna vieneză. Presa de limba română vorbește despre trecerea la obiceiurile noastre, de achiziție a hainelor second-hand.

“Centrul Vienei avea două magazine mari, Salamander. Salamander este o firmă germană de pantofi  de foarte bună calitate, în care se vindeau, până în primăvara trecută, de mai bine de o sută de ani, pantofi produși în Germania, Austria, Italia. Mărci bune. Pantofi din categoria ”poți dormi cu ei, că nu-i simți”. Graben, un fel de ” Piața Unirii” a noastră, nu mai are ușile deschise pentru Salamander.  O folie neagră, precum un decor mortuar,  acoperă tot peretele, dar și vitrina, cândva colorate și expresive. Pe Karnter Strase, adică  pe strada cea mai vie, între Opera Viena și Domul Sfântul Ștefan, un alt magazin Salamander afișează reduceri de până la 50 la sută și anunță închiderea până în 30 septembrie.

Gerry Weber, o firmă de haine pentru femei, cu prețuri medii, adesea mai mici decât în mall-urile noastre, cu un magazin superb pe Graben, închis și el. Fără folie neagră, dar cu rafturile goale și marfa scoasă. Și aceasta este o firmă germană.

”Nu mai sunt bani,” îmi spune cineva din domeniul  comerțului. Pleacă nemții, pleacă o parte a activității Germaniei din Austria.

Nu tragem concluzii, s-ar putea să ne grăbim. Dar semnele nu sunt bune. Deloc!

Înainte de războiul din Ucraina, rușii, ucrainenii, cehii, ei erau mari cumpărători. Fără ei, chinezii cumpără suveniruri de volum mic pentru a încăpea în avioanele mari.

Poate vom fi mai atenți la propriul  confort», a scris Lia Lucia Epure în ziarul Ziua de vest.

Falimente cu rândul

Situația este similară în lumea modei. Lanțul Hallhuber va închide 9 din 13 sucursale din Austria la sfârșitul verii. Deocamdată, magazinele de pe Mariahilfer Strasse și Kärntner Strasse ar trebui să continue să funcționeze, relatează „ORF Vienna”. La fel, Gerry Weber își blochează toate magazinele din Austria. Lanțul de îmbrăcăminte Tally Weijl va fi în curând istorie.

Având în vedere inflația ridicată, Camera de Comerț se așteaptă la noi închideri. Ar trebui să-i afecteze atât pe cei mari, cât și pe cei mici. În prezent, noua concurență vine nu numai din comerțul online, ci și din magazinele second-hand, pe la care clienților mai tineri le place să treacă. „Este o tendință pe care încă nu o observăm direct în vânzări, dar o poți vedea pe stradă”, spune Rossmanith., liderul Camerei, citat de Ziarul românesc.

LOVITURĂ DE STAT ÎN GABON / Militarii l-au dat jos de la putere pe pro-occidentalul președinte Odimba

Loading...

One Comment

  1. Lia Lucia Epure descoperă un trend alarmant în capitala Vienei și ne dă de înțeles că economia Vienei se dezechilibrează treptat datorită schimbărilor de pe piața economică. Este interesant să constatăm că această schimbare duce la oarece obiceiuri locale din trecut, cum ar fi cumpărăturile second-hand. Felicitări Lia Lucia Epure pentru descrierea minuțioasă a acestei schimbări!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Robert Sighiartău vede PSD guvernând cu AUR, din 2024
Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, deputat de Bistrița, susține că de când a venit la conducerea ...