Războiul informațional / Cum poate ajunge o imagine fake virală
Internetul este bombardat zilele acestea de fake-news-uri. E vreme de război.Rațional, se înțelege. Dar iraționalul naște monștri. Există mii de lăptărese care mulg lacrimile la copii răniți, la avioane inexistente și la tancuri trase de căruțe.Când li se precizează sursa informației, te înjură. Hatering-ul s-a reinstituit în lumea virtuală. Un palestinian a propus un joc. Să redifuzeze o poză mai veche din Fâșia Gaza. Și să o prezinte drept ucraineană. E convins că va aduna mai multe retwitte-uri decât cea originală.
Dar iată postarea: Cum poate ajunge o imagine fake virală
„Imaginea bombardamentelor israeliene asupra Gazei va aduna mai multe retweet-uri dacă aș posta-o sub eticheta bombardamentului rusesc asupra Ucrainei. Oare, viețile ucrainene sunt mai importante decât ale palestinienilor? Este un fapt pe care nimeni nu vrea să-l accepte, conchide Ahmed Shekh pe twittwer sub haștag-urile: #RussianUkrainianWar #UkraineRussianWar – Ahmed Shekh
Palestina atacă Israelul. Ucrainenii nu îi atacă pe ruși
„Exact acești băieți au dormit de mulți ani, se pare că atunci când vine vorba de o națiune europeană, toți s-au trezit și au protestat când oameni mureau în țările din Orientul Mijlociu!”, scrie o palestinană, pe pagina lui Ahmed.
“Oamenii lumii sunt mai intrigați de ceea ce vor face rușii decât israelienii,” conchide altcineva.
“Palestina atacă Israelul. Ucrainenii nu îi atacă pe ruși. Asta este diferența,” trage altul concluzia.
citește și: Premierul Israelului – interesat mai mult de criza iraniană, decât de conflictul din Ucraina