Intră pe bandă sistemele de rachete HIMARS achiziționate de România

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Compania Lockheed Martin a primit o comandă de peste 1,13 miliarde de dolari din partea Departamentului de Apărare al SUA pentru sisteme de rachete contractate de România, Polonia și Bahrain. România semnase în februarie 2018 cu guvernul SUA achiziția primelor trei sisteme de rachete sol-sol cu bătaie mare HIMARS.

Fiecare sistem are 18 instalații de lansare, iar costul total al programului este de circa 1,5 miliarde de dolari cu TVA. Sistemele HIMARS pot lovi ținte terestre de suprafață sau punctuale până la 300 de km, folosind muniții inteligente ghidate prin GPS și prin sistem inerțial. Sistemul a intrat în dotarea forțelor americane în 2005 și de atunci a mai fost achiziționat de Singapore, Iordania, Polonia, Bahrain și Emiratele Arabe Unite.

Potrivit MApN, achiziția sistemelor de rachete HIMARS constituie pentru România „un interes esențial de securitate, deoarece prin realizarea acestei capabilități se asigură întărirea securității naționale și regionale, acest demers contribuind totodată în mod semnificativ la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii”. Pe lângă cele 54 de lansatoare, contractul prevede și achiziția a 81 de rachete tip M31A1 Unitary și 81 de rachete tip M30A1 Alternative warhead, dar și 54 de rachete de tip ATACMS (cele care au raza de până la 300 de km), plus alte sisteme de date și vehicule. Comenzile se estimează că vor fi finalizate la sfârșitul lunii august 2021.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Odisea MUELLER / De la Super Hero -> Supervillain
Rusiagate, așteptat de America complet zbuciumată, s-a fâsâit. O lume #rezistentă a căzut în depresie. ...