Taximetriștii din Londra vor un miliard de lire de la Uber

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Asociația taximetriștilor posesori de licenţe din Londra și-au angajat un avocat și vor să dea în judecată Uber, aplicația de ride-sharing, ca să obțină despăguburi pentru pierderile suferite.

Potrivit Sky News, asociația a calculat că cei 25.000 de taximetriști din capitala britanică au avut veniturile diminuate cu 10.000 de lire pe an, timp de cinci ani, din cauza concurenței venite de la șoferii de Uber. Asta ar însemna despăgubiri potențiale de 1,25 miliarde de lire, adică 1,4 miliarde de euro.
Șoferii “oficiali” de taxi s-au gândit la acest proces după ce Uber a primit drept de funcționare în Londra în urmă cu cincisprezece luni. Primarul Sadiq Khan este împotriva Uber, deoarece nu crede că respectă toate normele de funcționare și de siguranță. De asemenea, firma de ride-sharing a fost afectată și de pierderea datelor personale ale clienților, după un atac cibernetic.

Obținerea unei licențe de taxi pentru capitala Marii Britanii costă peste 1000 de lire iar șoferii trebuie să dea un test de cunoaștere al străzilor din oraș. Cei care vor să conducă pentru Uber trebuie să ia altfel de licență, care costă jumătate din cea de taxi, și nici nu trebuie să știe străzile. În prezent, sunt 25.000 de taximetriști cu licenţă de taxi și peste 110.000 de șoferi privați.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
76 de morți într-o stațiune din Grecia, din cauza unor incendii de pădure
În plin sezon turistic, un incendiu uriaș pornit în stațiunea greacă Mati, de la Marea ...