SCOȚIA / Mai puțini “morți de beți,” după introducerea taxei de 0,6 USD pe sticlă

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Guvernul României intenționează să mărească iar acciza la alcool. Nu pe motiv de sănătate, ci de strângere de bani la buget. În 2018, guvernul scoțian a introdus un preț unitar minim pentru alcool de aproximativ 0,60 USD / sticlă. În documentația de atunci, s-a spus că o creștere a prețurilor la alcool va diminua consumul și implicit bolile asociate.

„Legislația a fost introdusă în 2018. Cercetătorii britanici au cercetat datele de sănătate publică, internările în spitale, decesele etc, pentru intervalul de timp dintre 2012 până în 2018, apoi timp de aproximativ 3 ani după introducerea legislației, în 2018. Au comparat cu Anglia.

În România, prețul nu se corelează cu sănătatea

Documentul final al cercetării a arătat că decesele, pe deplin atribuite alcoolului, au scăzut cu 13,4% în Scoția și bolile cronice, provocate de alcool cu ​​aproape 10%. Ideea funcționează,” scrie David J. Kerr, profesor de oncologie la Oxford, în publicația Madscape.com

În România, la spirtoase acciza e de circa 5 lei, mult mai mult decât 0,60 USD din Scoția. Cercetătorii români nu au făcut corelații între preț și decese. Posibil să nu există niciun raport de condiționare, fiindcă oricât s-ar scumpi, concetățenii noștri nu abandonează “micile plăceri ale vieții.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viktor Orbán: Rusia nu poate fi învinsă
În interviul dat lui Tucker Carlson, publicat pe platforma X (fostă Twitter), Viktor Orbán a ...