Rareș Bogdan s-a crucit, când a citit motivarea sentinței în “Dosarul Ursu”/ „Nu a fost un opozant al regimului comunist și nu s-a aflat în relații de adversitate cu organele de securitate ale statului”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan se arată indignat față de sentința Înaltei Curți de Justiție și de Casație în „Dosarul Ursu,” prin necondamnarea lui Pîrvulescu și Hodiș, torționarii Securității, care l-au bătut și umilit pe disident la Închisoarea Rahova. El crede că în curând cei care l-au dat jos pe Ceaușescu vor deveni penali, dacă justiția mai funcționează astfel.

“De câteva zile mă gândesc doar la faptul că dizidentul Gheorghe Ursu a fost omorât în bătaie a doua oară. În sentința care i-a achitat pe ofițerii de securitate acuzați că l-au torturat și ucis, în noiembrie 1985, mai lipsea ca judecătorii să-l numească turnător, cu subiect și predicat, iar dezamăgirea cruntă care ne-a cutremurat la aflarea veștii s-ar fi transformat într-o depresie. Cum ieșim din acest cataclism sufletesc provocat de o injustiție mai necruțătoare ca taxele si fiscalitatea excesiva ce amenință companiile private și deopotrivă,  toți proprietarii!?”, scrie prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, într-o postare pe Facebook.

”O frază din multele care-ți dau senzația că judecătorii au greșit filmul stăruie în minte cu pericolul de a-i da stingerea: „Este totuși dificil de considerat că victima a fost un adevărat disident politic”. …Păi asta s-a străduit să convingă și securitatea. Ne-am întors în timp, am căzut într-o linie temporară distopică, într-un univers paralel unde betonul se toarnă din jos în sus?” – astfel liberalul își exprimă mâhnirea.

Vor deveni penali cei care l-au dat jos pe Ceaușescu?

“În aceeași logică, urmează ca în Dosarul Mineriadei, instigatorii să fie felicitați, iar cei care au protestat în Piața Universității să fie căutați și trimiși în judecată? În Dosarul Revoluției vom asista la răsturnarea cauzalității și li se va face dosar penal celor care l-au huiduit în 21 decembrie 1989 pe Nicolae Ceaușescu, iar cei 1000 de români morți după fuga dictatorului vor fi considerați invenții? În Dosarul 10 august vor fi încătușați oamenii care au fost gazați și bătuți doar deoarece cutezau să protesteze?

Citiți din motivare și vă cruciți: Ursu „nu a fost un opozant al regimului comunist și nu s-a aflat în relații de adversitate cu organele de securitate ale statului, atâta timp cât opiniile sale și dezacordul față de politica și conducerea de stat nu au fost făcute publice, nu au ajuns la cunoștința publicului larg pe vreo altă cale și nu au produs vreo consecință în realitatea exterioară (nu au fost de natură de a propaga idei și concepții ostile ori de a instiga la acțiuni împotriva orânduirii socialiste,” conchide Rareș Bogdan.

Nicolae Ciucă insistă ca TVA-ul la cărți să rămână neschimbat

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Primăria Timișoarei face liste negre cu ziariști
Primăria Timișoarei a trimis ziarelor locale, prin intermediul poștei electronice a biroului de presă, un ...