Premierul Marcel Ciolacu respinge inițiativa liberală de reducere a TVA-ului la alimentele de bază

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Ministrul liberal al finanțelor a propus reducerea TVA de la 9%, la zero, pentru o serie de alimente. Premierul Marcel Ciolacu a respins inițiativa.

”Aud discuții despre scăderea TVA la alimentele de bază. Vă anunț oficial că acest lucru nu se poate. Trebuie să ne uităm ce s-a făcut în trecut şi ce a funcţionat, orice reducere la TVA a dus la o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp, în două săptămâni, preţurile au fost la fel. Deci nu a funcţionat”, a declarat marți Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

Cu doar o zi înainte, ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, anunțase o posibilă inițiativă de scădere a TVA la alimentele de bază. El a admis într-un interviu pentru Digi24 că nu a discutat ipoteza cu premierul Marcel Ciolacu și nici nu a prezentat un studiu de impact bugetar al acestei măsuri.

Boloș a vorbit despre posibila scădere a TVA, care acum este de 9%, la alimente precum făină, ulei, unele sortimente de carne, unele legume sau produse lactate. Soluția ar urma să fie discutată mâine cu premierul Marcel Ciolacu.

”Pentru acest pachet de alimente de bază să revizuim cota de TVA. N-am avut o discuție cu domnul premier. Mâine ar urma să avem această discuție. Putem avea o cotă redusă de TVA la acest pachet de alimente de bază, o cota redusă revizuită, pentru că noi avem în momentul de față o cotă de 9%”, a declarat Boloș la Digi24, citat de G4Media.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dan Motreanu crede că premierul Ciolacu ar trebui să plece acasă dacă pensiile speciale ale parlamentarilor rămân prin decizia CCR
Deși parlamentarii liberali au votat Legea de anulare a pensiilor speciale pentru parlamentari, prim-vicepreședintele PNL, ...