Senatorii liberali au chiulit la votul pentru “arestarea protestatarilor ultrași”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Plenul Senatului a respins marţi, cu 56 de voturi „pentru”, 32 „împotrivă” şi patru abţineri, proiectul de modificare a Codului penal care prevede pedeapsa cu închisoare de la trei luni la doi ani sau amendă pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, susține Știripesurse.ro

Proiectul face parte din categoria legilor organice şi ar fi trebuit să întrunească minimum 69 de voturi favorabile pentru a fi adoptat. Dintre cei 38 de liberali din Senat, au fost prezenți doar 18, iar dintre cei 18, doi s-au abținut, în ciuda faptului că proiectul a fost susținut de Nicolae Ciucă și de Lucian Bode. Înainte de 1 mai, parlametarilor liberali li s-a pus în vedere să nu mai absenteze la voturile importante.

Propunerea legislativă are ca obiect modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul agravării răspunderii pentru unele infracţiuni contra persoanei şi contra patrimoniului, pentru infracţiunile de ultraj, ultraj judiciar şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Principalele fapte care au fost sesizate cu modificarea limitelor pedepselor speciale sunt: ultraj, ultraj judiciar, tulburare ordinii şi liniştii publice şi hărţuirea.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ANALIZĂ NEWSWEEK / Agregatoarele de știri favorizează publicațiile de stânga
Agregatoarele de știri favorizează publicațiile de stânga, într-o proporție covârșitoare, relevă o analiză a lui ...