Rareș Bogdan anunță data când iese fum alb de la guvern: „Habemus premier!”

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat aseară, în timpul emisiunii “Culisele statului paralel,” că rocada între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu se va face până în luna iunie 2023. El consideră că singura versiune privind rocada guvernamentală este respectarea protocolului semnat în decembrie 2021. Rareș Bogdan a mai zis că nu înțelege de ce anumiți miniștri țin cu dinții de scaun și este de părere că nimeni nu este de neînlocuit.

“Am spus extrem de clar, alături de alți colegi din PNL. Să nu există niciun fel de negocieri, că apare ca un fel de vânătoare de funcții. Protocolul semnat în decembrie trebuie respectat. Acesta spune că PNL va pune oameni la vicepremier și finanțe și transporturi, iar PSD are premierul și la miniștrii la justiție și fonduri europene.

Rotatativa se va face pe 1 iunie

Nu cred că în PNRR există condiționalitatea Grindeanu la transporturi. Soluția este rocada semnată acum doi ani. Ciucă nu a venit până acum cu altă propunere. Rotativa nu se face pe 24 mai și nici pe 25, ci până 1 iunie. Până la momentul iunie, până de Ziua Copilului, vom avea un guvern. Eu nu vreau tensiuni în PNL. Când Ludovic Orban a cedat Transporturile, au fost tensiuni, nici Cîțu nu a obținut acest minister, la fel, a fost tensiune. Cea mai facilă formulă este păstrarea protocolului.

Din informațiile mele Iohannis cere păstrarea protocolului ca să nu ajungem in vara cu negocierile. Avem PNRR, război, criză agricolă, avem multe probleme. Important este să fie un liberal, indiferent cine e, contează asumarea și dedicarea acelui om. Important este la ca SGG să vină domnul Abrudean sau alt liberal, așa cum e în protocol. Înțeleg că unii vor să își păstreze funcțiile, dar hai să fim serioși și să respectam ce am semnat. Nu intru în polemici cu Grindeanu. Sunt absolut convins că nimeni nu este de neînlocuit. Nu țin cu dinții să fiu ministru. Mă știe lumea pe stradă fără să fiu ministru. Dacă mă duc la o conferință aduc mai mulți oameni decât un ministru. Iar asta e dureros,” a mai spus Rareș Bogdan.

În cadrul aceleași emisiuni, a mai recunoscut că în PPE există temeri că nu va mai compune o majoritate cu S&D după alegerile europarlamentare de anul viitor, dar că nu este de acord cu invitarea AUR în Partidul Popular European.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
“Nimeni nu ne obligă să dăm sarmalele pe făina de greier,” spune europarlamentarul liberal Daniel Buda
Europarlamentarul PNL Daniel Buda a declarat marţi, că doar liberul arbitru ne spune dacă vrem ...