Noua coaliție semafor a Germaniei promite fotovoltaice pe fiecare acoperiș

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Coșul Bundestag-ului a scos fum alb. Noul cancelar al Germaniei va fi social-democratul Olaf Scholz. Cele trei partide, SPD (centru stânga), Verzii și FDP (democrații liberi) au căzut de acord asupra formării coaliției, susținerea lui Scholz, pentru funcția de cancelar al Germaniei și un program de guvernare. Presa a sesizat că cele trei culori ale formațiunilor din alianță sunt roșu – galben și verde. Coaliția de putere este numită generic “COALIȚIA SEMAFOR.”

SPD a câștigat alegerile, luna trecută. Odată cu formarea noii majorități se încheie supremația CDU-CSU, care a durat șaisprezece ani.

Liderii partidelor au semnat o “Foaie de parcurs.” Conservatorii au criticat-o.

COALIȚIA SEMAFOR va umple Germania de PANOURI SOLARE

Discuțiile de coaliție, relatate de Reuters, au ajuns la un consens. Părțile au convenit asupra unor puncte majore, cum ar fi rolul central al parteneriatului transatlantic și al NATO în securitatea germană și necesitatea consolidării Uniunii Europene, dar cu reforme fiscale moderate.

COALIȚIA SEMAFOR s-a angajat să reducă taxele pentru salariile minime, să nu mărească impozitele și să declanșeze un program ambițios: fiecare acoperiș va avea fotovoltaice. Pentru realizarea acestui plan, s-a convenit ca birocrația să fie redusă la jumătate pentru instalațiile solare.

Citește și: SCANDAL ÎN PRESA BRITANICĂ / Românii sunt cei mai discriminați cetățeni din UE la frontiera Marii Britanii

În documentul consultat de Reuters se prevede închiderea minelor de cărbune până în 2030 și montarea de eoliene pe 2% din suprafața Germaniei.

Mai mulți economiști au declarat pentru agenția de știri că foaia de parcurs arată bine, pentru că promite o renunțare la majorarea impozitelor și a lansat angajamentul că va furniza fonduri pentru investițiile publice și private.

Propunerea social democraților din campania electorală de introducere a taxei de sănătate, agreată și de Verzi, a picat la negocieri, liberalii nefiind de acord. Și mult trâmbițata reducere a vitezei pe autostrăzile germane, susținută de ecologiști, a căzut. Nu vor exista limite de viteză pe marile lor „autorute” istorice.

Un rol special se va acorda microintreprinderilor. Este cunoscut în Germania că FDP este un ocrotitor al antreprenoriatului. COALIȚIA SEMAFOR va stimula Uniunea Europeană pentru adoptarea măsurilor ecologiste în economie, susține un reporter acreditat.

 

Loading...

2 Comments

  1. Pingback:PSD are la dispoziție planul Marki-Zay – România

  2. Pingback:PSD are la dispoziție planul Marki-Zay - Mediamon.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Putin, acuzat de sexism: „Ești prea frumoasă pentru a înțelege”
În timpul unei conferințe la Moscova, jurnalista CNBC Hadley Gamble l-a întrebat pe Vladimir Putin ...