Horia Cardoș de la Agroland a triplat acțiunile investitorilor

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

După publicarea rezultatelor financiare ale Grupului Agroland, controlat de antreprenorul Horia Cardoş, pe anul 2020, cotațiile acțiunilor de pe Bursa de Valori București au urcat astăzi semnificativ de la oră la oră.  Graficul urmăriți AICI.

Cifra de afaceri a grupului a fost în 2020 de 187 milioane lei (38 mil.euro), în creştere cu 33% faţă de 2019, în timp ce profitul net s-a majorat de patru ori, la 10,3 milioane lei (2,1 mil.euro), arată datele publicate de companie la BVB, scrie Ziarul financiar.

În 2019, Agroland raportase un profit net de 2,59 milioane de lei (531.424 de euro).

Potrivit datelor agregate de ZF din platformele brokerilor, lichiditatea în doar 30 de minute la această companie este de 6,6 milioane de lei, ceea ce înseamnă că Agroland deja a bătut precedentul record, al Safetech Innovations, pentru cel mai bun debut la bursă în termeni de lichiditate pentru o companie antreprenorială.

A obținut 10,8 milioane de euro în câteva ore

În plină criză, ştiind nu numai din cărţi că pentru cei puternici aceasta poate fi o oportunitate, antreprenorul român Horia Cardoş a vândut obligaţiuni corporative în valoare de 8 milioane de lei. A mărit salariile angajaţilor. A înregistrat cele mai mari venituri din istoria firmei. Toate acestea în plină pandemie, când competitorii săi stăteau cu obloanele trase, scria în vară”.

În toamnă, Agroland, având un consultant de specialitate a făcut un plasament privat. Acțiunile s-au vândut în câteva ore.

Citește și: PIB-ul Ungariei crește mai mult decât cel al României

De cinci ori oferta

Au fost scoase spre vânzare 1,7 milioane de acţiuni, iar investitorii au plasat ordine de subscriere pentru 8,5 milioane de acţiuni, în valoare cumulată de 38,5 milioane lei, ceea ce a depăşit de aproape cinci ori oferta, potrivit BVB.

În urma plasamentului privat, Agroland a obţinut o capitalizare anticipată de 52,9 milioane lei (10,8 milioane euro).

Anterior plasamentului Horia Cardoş avea 90% din Agroland, pentru ca ulterior, pe fondul majorării de capital, deţinerea acestuia să fie de 76,5%.​

Comparativ cu preţul de la plasamentul privat încheiat în toamnă, de 4,5 lei pe acţiune, Agroland înregistrează astăzi o creștere de 340%.

Horia Cardoș intenționează să ofere trei acțiuni GRATIS investitorului inițial

Horia Cardoș a anunțat tot ieri că va propune Adunării Generale a Acţionarilor ca investitorul la fiecare acțiune inițială să, care va fi convocată pentru aprobarea bilanţului pentru anul 2020.

Planurile pentru 2021 includ şi extinderea reţelei de magazine, cu cel puţin opt unităţi Agroland Mega, dintre care cinci au fost deja deschise sau vor fi inaugurate până pe 18 martie.

Acest format înseamnă magazine cu suprafeţe între 400 şi 600 metri pătraţi, care expun 2.500-3.000 de produse pentru grădină, animale de companie sau fermă.

Compania vrea să deschidă 30-35 magazine în următorii trei ani, iar peste 50% din vânzari sa fie realizate din accest segment.

În paralel, va dezvolta vânzările online, care în 2020 au fost de aproape patru ori mai ridicate decât în 2019.

Își propun o creștere de 50%

”Pentru 2021, ne propunem o creştere de 50%, iar în acest fel dorim sa ne poziţionăm drept cel mai mare jucător online pe segmentul hobby farming şi să ne situăm în top 5 la fiecare dintre categoriile: pet care, gardening şi protectia plantelor. Nu în ultimul rând, vom folosi magazinul online pentru a ieşi pentru prima dată pe pieţele ţărilor din jur: Ungaria, Bulgaria şi Serbia”, a mai spus Horia Dan Cardoş.

”În curând, vom veni la BVB cu o altă companie din grupul nostru, Agroland Agribusiness, prin listarea de acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni. Această companie are ca activitate comerţul cu inputuri organice şi convenţionale pentru agricultură, respectiv seminţe, îngrăşăminte şi produse pentru protecţia plantelor, precum şi cu tradingul de cereale”, a mai spus Horia Dan Cardoş.

Agroland Timişoara rămâne compania românească cu cea mai extinsă reţea de magazine agricole din țară.

Doi consultanți independenți au reușit tranzacția anului. O firmă românească, vândută celui mai mare grup european, din domeniu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ministerul sănătății o comite din nou / Au ras crucile Catedralei din Timișoara
ONG-urile progresiste au făcut nu demult un grafitti imens pe o clădire din Timișoara o ...