COMISIA JURI / Rovana Plumb va fi reexaminată

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Dintre cele şase propuneri de comisari europeni, doar Rovana Plumb (propusă de guvernul României)  și Laszlo Trocsanyi, mandatat de Ungaria, n-au trecut de voturile comisiei JURI. Membrii comisiei i-au scris preşedintelului PE Sassoli. Acesta a răspuns că cere un îndrumar despre ce ar fi de făcut în continuare.

Comisia Juri se va reuni luni din nou, după cum susține corespondentul Financial Times la Bruxelles,  „mai degrabă ca să-i reexamineze pe Rovana Plumb şi pe candidatul ungar, şi nu să-i respingă”.

Citeşte şi: De ce nu trece Moţiunea de cenzură?

Europa dublelor standarde

Ceilalţi asupra cărora planează suspiciuni nu au fost puşi în discuţie.

Didier Reynders, fost ministru de Externe al Belgiei, care a fost propus pentru funcţia de comisar european pe Justiţie, este acuzat de corupţie şi de spălare de bani.

Sylvie Goulard (Franța), acuzată că a angajat fictiv două persoane (ca în cazul dosarului lui Liviu Dragnea), n-a stârnit controverse printre membrii comisiei.

Rovana Plumb are probleme cu împrumutul de 800.000 de lei. Acuzatorii săi din comisie fiind preocupaţi de rata de rambursare a creditului, aceasta va prezenta, conform surselor Newstandard, un plan amănunţit de plată a datoriilor.

Membrii comisiei Juri au constatat neclarităţi în declaraţia de avere şi de interese ale fostului ministru, deşi procedura din Parlamentul European nu solicită astfel de declaraţii.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Ce lege îi interzice unui falit să fie comisar european?
“Vrem o ţară ca afară!”- strigau tinerii în timpul protestelor pro-Europa şi anti-ciuma-roşie. Fostul ministru ...