SUA|Sataniștii dau în judecată un film despre vrăjitoare că le face imagine proastă

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Activiștii așa-numitului “Templu Satanic” din Statele Unite dau judecată companiile Netflix și Warner Bros, producătoarele serialului “Aventurile Terifiante ale Sabrinei”, și cer despăgubiri 50 de milioane de dolari, totul din cauza unei statui. Mai precis o statuie care îl reprezintă pe Satana ca un demon cu cap de capră, despre care acuzatorii au spus că este proprietatea lor intelectuală.

Statuia capră, plagiată?

Lucien Greaves, co-fondator și purtător de cuvânt al “Templului Satanic,” a susținut că serialul a copiat și folosit în patru episoade, fără drept, statuia demonului-capră “Baphomet.” Sataniștii au spus că sculptura este marcă înregistrată, a notat NBC. Liderul satanist a considerat că statuia nu va mai fi asociată cultului său, ci serialului cu vrăjitoarea Sabrina.

Satana este un rebel împotriva autorităţii lui Dumnezeu

În plus, demonul-capră este folosit de antagoniștii producției Netflix, care practică tortură, magie neagră, crime și canibalism, ceea ce aduce prejudicii de imagine “Templului Satanic,” a spus fondatorul mișcării. “Noi nu promovăm răul, ci avem ca principiu de bază faptul că suferința este rea și că orice reduce suferința este bun. Satana, pentru noi, este un rebel împotriva autorității lui Dumnezeu, nu o ființă rea” – au transmis sataniștii.

Statuia trebuia amplasată în Oklahoma City

Așa-numitul “Templu Satanic” a fost creat în 2012 și militează pentru separarea clară dintre stat și biserică, egalitarismul și justiția socială. Statuia care a cauzat procesul a fost creată prin fonduri strânse online și urma să fie amplasată în Oklahoma City, lângă o sculptură care reprezenta Cele 10 Porunci. Grupul zice că este dreptul lor să facă acest lucru, în baza libertății religioase. Până la urmă, după multe proteste, planul a fost abandonat, iar statuia demonică se află într-o clădire din Detroit.

Nu se ştie de unde a apărut numele de Baphomet

Numele “Baphomet” a apărut prima dată în secolul XIV, fiind deitatea la care Cavalerii Templieri au fost acuzați fals că se roagă, atunci când ordinul a fost destrămat. Nimeni nu știe clar ce înseamnă sau de unde provine. Denumirea a fost preluată mai târziu, în secolul XIX, de diverse grupări oculte. Reprezentarea grafică, demonul cu cap de capră, a fost creată de un autor francez de la mijlocul secolului XIX.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Încasările SUA din vânzări de arme în 2018: 192,3 miliarde de dolari. Cu 17% mai mult decât în 2017
Companiile americane au înregistrat în anul fiscal 2018 (30 sept 2017-1 oct 2018) încasări din ...