Liberalii recomandă prudență în evaluarea ofertei Austriei de intrare în Schengen

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Potrivit presei, austriece, ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP) este gata să relaxeze vetoul austriac Schengen asupra României și Bulgariei. Cel puțin în traficul aerian, controalele la frontieră ar putea fi ridicate, au relatat „Kurier” (ediția de duminică) și „Kleine Zeitung” (ediția online), citând cercurile guvernamentale. Bulgaria și România ar trebui să accepte solicitanți de azil. O eventuală decizie se va lua la sfârșitul săptămânii acesteia, în Consiliul JAI, de la Madrid. Olanda nu și-a exprimat încă intenția de schimbare a atitutidinii tranșante împotriva aderării Bulgariei și României în Schengen.

Pachetul lui Karner: Creșterea operațiunilor Frontex în Bulgaria – de trei ori mai mulți bani UE pentru protecția frontierelor (garduri) la frontierele externe ale Bulgariei și României; sporirea controalelor la frontieră; Acceptarea solicitanților de azil din Austria, în special afgani și sirieni, de către Bulgaria și România.

Dialogul, în chenarul prudenței

În schimb, Karner oferă „Air-Schengen.” Pasagerii companiilor aeriene din România și Bulgaria nu mai trebuie să treacă prin controlul pașapoartelor, când zboară în interiorul UE. Negocierile sunt programate să aibă loc marți în Slovenia.

„Zori de Zi! Zori de Zi! La 1 an și o zi de la refuzul agresiv de atunci… Pas de Vals. Nu cedăm! Luptăm! E prima dată când Karner spune altceva decât până acum…” – scrie Rareș Bogdan pe pagina sa de facebook.

Până la posibila decizie în ceea ce privește Schengen, apreciem deschiderea colegilor de la Viena. Așteptăm să vedem și rezultatul votului olandez și rezultatele discuțiilor cheie ale miniștrilor de interne prezenți în Slovenia luni 11 Decembrie. Există o dinamică cu un ton mai pozitiv dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenței și al negocierilor,” a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Fostul premier a precizat că este o dinamică pe un ton mai potrivit, care trebuie însă să râmână în chenarul prudenței.

Ajutorul financiar de 66 de miliarde de dolari pentru Ucraina, blocat de Senatul american

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Aroganța lui Fritz n-are limite / Cum a ajuns Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, în anul 2023?
Primarul Dominic Fritz a încheiat Gala Timișoara – Capitală Europeană a Culturii cu un discurs, ...