Financial Times: Asigurările NATO date Ucrainei sună dogit

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE POLITIC Principal

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a inflamat planeta când a spus că situația din Fâșia Gaza este diferită de cea din Ucraina. Întrebat care e diferența, liderul NATO a răspuns bâlbâindu-se. El se află la o întâlnire a miniștrilor de externe ale statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice.
De departe cea mai critică poziție a avut-o Financial Times, care într-un editorial din ediția de azi, a apreciat că “Asigurările de Securitate ale NATO pentru Ucraina sună dogit.”

“În timp ce Occidentul își târăște picioarele pentru sprijinul militar suplimentar acordat Ucrainei, cuvintele uzate de susținere ale secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, încep să tulbure realitatea,” este explicația la fotografia editorialului.

Jurnalistul pune situația în context: “Planul UE de a oferi Kievului un ajutor financiar de 50 de miliarde EUR este blocat, din cauza unor dispute interne. Fondul de 60 de miliarde de dolari, promis de Casa Albă, este înecat în mocirla politicii Congresului SUA. Livrările de armament către frontul ucrainean sunt reduse, din cauza capacităților scăzute de producție din Europa și a incertitudinii cu privire la alegerile prezidențiale din SUA de anul viitor,” mai spune Henry Foy.

El mai amintește că mult așteptata contra-ofensivă a Ucrainei a eșuat. Armata ucraineană nu a avansat cu nimic în teritoriul ocupat de armata rusă.

Borell recunoaște că sunt mai mulți elefanți în cameră

După întâlnirea de ieri cu Kuleba, diplomatul șef al UE Josep Borrell a fost întrebat dacă sprijinul neclintit pentru Ucraina este „elefantul din cameră.”

„Uite, camera este plină de elefanți. Avem o sală plină de probleme mari și întrebări mari. Și cu siguranță, perspectiva războiului din Ucraina este una dintre cele mai importante probleme, pe care le confruntăm,” a replicat Borrell. „Dar, să fiu sincer, nu văd niciun semn ca statele membre ar da semne de „oboseală,” așa cum vorbește presa.

“Retorica nu poate plăti facturile sau umple arsenalul de luptă, conchide editorialistul.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a promis că va ajuta Ucraina până la capăt. Vorba cea, “va coborî și ultimii cârnați din podurile românilor, pentru a-i hrăni pe ostașii eliberatori.”

Fiul fondatorului Hamas cere Israelului să-i ucidă tatăl, dacă ostaticii nu sunt eliberați

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Controversatul Henry Kissinger a dus mari secrete pe Lumea Cealaltă
Adept al realpolitik-ului, Henry Kissinger, o figură controversată a diplomaţiei americane, care a fost secretar ...