Motreanu (PNL): Pensiile nu se vor mări fără combaterea evaziunii fiscale

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Mărirea pensiilor cu 40% nu poate fi efectuată fără combaterea evaziunii, susține Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL, pe pagina sa de facebook.

El se întreabă dacă Guvernul Ciolacu “înțelege” că, în ceea ce privește evaziunea, “problema este la ANAF, la Marii Contribuabili, la Vămi,  în Portul Constanța, confiscat administrativ de PSD, și în cârdășiile ANAF și Antifraudă cu marii jucători de pe piețele de import, distribuție, retail.”

Potrivit lui Motreanu, Guvernul Ciolacu trebuie să înceapă în mod real lupta cu evaziunea fiscală, pentru a avea banii necesari pentru recalcuarea pensiilor, altfel totul se va dovedi “o nouă promisiune înșelătoare”.

Iar “lupta cu evaziunea fiscală nu înseamnă eliminarea numerarului, ci înseamnă colectarea TVA, digitalizare, scanere în vămi, Radarul Mărfurilor, și o activitate fiscală care să însemne mai mult decât: “Marcele ( și nu Boloș), fă-te că colectezi?””.

Fără combaterea evaziunii fiscale, concluzia, în opinia lui Motreanu, este evidentă”: NU va exista recalcularea pensiilor, fără combaterea evaziunii fiscal.”

Coaliția de guvernare a anunțat că partidele au căzut de acord cu mărirea până la 40%, în două tranșe, până la sfârșitul anului viitor.

Ionuț Mișa, șeful direcției ANAF, responsabilă pentru colectarea fiscală de la mari contribuabili, este acuzat de Curtea de Conturi că ”pasează responsabilitatea” de a face o inspecție fiscală la o firmă de băuturi alcoolice care are obligațiilor fiscale neachitate la buget de 238 de milioane de lei.

Ionuț Mișa a deținut funcția de ministru de finanțe în guvernul Tudose, fiind susținut de PSD.

Însuși premierul actual, Marcel Ciolacu, a recunoscut că „România este țara cu cea mai mare evaziune din UE,” 160 de miliarde de lei.

Marcel Ciolacu pierde aproape jumătate din electoratul PSD

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Consilierii Generali PSD București: Nicușor Dan se lăudă cu fondurile europene atrase de Gabriela Firea și echipa sa!
Nicușor Dan a anunțat azi triumfător că a reușit să aducă Bucureștiului, în timpul mandatului ...