Alin Nica stârnește jihadul împotriva lui Simonis, al treilea om în stat

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Parchetul a clasat dosarul deschis pe numele lui Alin Nica în cazul conflictului e interese lansat de Agenția Națională de Integritate, anunță Zia de vest. “Acum, el poate reveni în Consiliul Național de Integritate, de unde a fost revocat de Senat,  cere acest lucru, de asemenea, solicitând și demisia pentru Alfred Simonis și Raoul Trifan, care ar fi orchestrat acest demers,” mai scrie publicația amintită.

Alin Nica nu mai are dosar la Parchet pentru conflict de interese la Agenția Națională de Integritate, acesta fiind închis, a anunțat, luni, președintele Consiliului Județean Timiș, În concluzie el poate, și va cere, revenirea pe funcția de pe care a fost demis din Consiliul Național de Integritate. De asemenea, cere scuze din partea parlamentarilor Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR), cărora nu le-a făcut o caracterizare deloc frumoasă.

Toată ”distracția” a fost orchestrată în jurul unui dosar politic, spune Nica

”În 12 septembrie 2023 coaliția PSD-USR a votat în Senat revocarea mea din Consiliul Național de Integritate, fără niciun temei legal, la solicitarea parlamentarilor Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR). Revocarea mea a fost orchestrată în jurul unui dosar fabricat politic, dosar asupra căruia procurorii s-au pronunțat săptămâna trecută și l-au clasat”, a declarat Nica.
Oficialul spune că a devenit deja o metodă astfel de acțiuni, de defăimare a persoanelor politice.

”Așa cum am explicat și în septembrie, mecanismul e simplu: o persoană plătită reclamă diverse spețe, procurorii sunt obligați să cerceteze, timp în care oponenții politici intoxică spațiul public cu minciuni ascunse în spatele unor așa zise declarații politice”, mai spune șeful PNL Timiș.
El cere demisia celor doi susținători politici. Mai mult, pe Raoul Trifan l-a numit ca fiind ”lătrău spasmotic”.
”Acum, că este clar, negru pe alb, că revocarea mea din Consiliul Național de Integritate a fost regizată, cer demisia deputatului Alfred Simonis, inițiatorul demersului. I-aș cere un gest de onoare și senatorului Trifan, cel care s-a alăturat ca o unealtă, însă el este atât de manipulabil și lipsit de școală încât înțeleg că a căzut pradă dezinformării. Totodată solicit Senatului să abroge revocarea mea și astfel să pot renunța la procesul existent pe rol. UNCJR sprijină abrogarea revocării mele deoarece au sesizat in scris, cu săptămâni înainte, că tratamentul la care sunt supus este nedrept și lipsit de argumente juridice”, conform lui Nica.
Vă reamintesc că CNI este singura entitate cu atribuții de control asupra ANI. Mă voi întoarce în Consiliul Național de Integritate și voi expune public, așa cum am mai făcut în trecut, disfuncționalitățile acestei instituții și cum aceasta riscă să fie folosită pentru hărțuirea unor oameni nevinovați. Voi continua să semnalez abuzurile comise de ANI și voi monitoriza activitatea acestei instituții. Nouă din zece persoane reclamate de către ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate.
Odată revenit la Consiliul de Integritate, Alin Nica dorește să schimbe modul de lucru al entității, în așa fel încât ANI să nu mai poată fi folosită pe post de organizație ”sperietoare”, pe baza unor comunicate de presă emise.
”Politicieni rău intenționați precum Alfred Simonis au învățat să folosească breșele existente în modul de funcționare al ANI pentru a otrăvi opinia publică și pentru a termina cariere politice și administrative. Din fericire, în cazul meu, Simonis – exponentul politicii răului, nu a avut câștig de cauză, dar sunt sigur că încercările lui nu se vor opri. Ce pot face eu, ca o persoană trecută prin mocirla aruncată de Simonis și acoliții lui, este să atrag atenția și să cer oprirea practicii existente la nivel de ANI prin care sunt trimise comunicate de presă “verdict”. Repet cifrele: 9 din 10 persoane menționate în astfel de comunicate sunt nevinovate. Pe aceste “comunicate de presă” sunt construite linșajele mediatice plătite astfel încât diferiți oponenți să fie terminați politic”, a mai declarat Nica, conform Ziua de vest.

Rareș Bogdan: Voi fi pe lista PNL la europarlamentare. Au nevoie de mine

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan: 58 % dintre alegătorii PNL sunt femei
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan consideră că cel puțin trei femei trebuie să se regăsească pe ...