Am găsit unde se ascunde miliardul de euro pentru profesori! Romtehnica cumpără blindate ușoare, în valoare de un miliard de Euro

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC Principal

În plină criză datorată grevei profesorilor, guvernul a găsit un miliard de Euro pentru înzestrarea armatei. Asta este cifra totală netă pe care o revendică toți profesorii din România.

Romtehnica a lansat recent licitația pentru achiziționarea „Autovehiculelor tactice blindate de tip uşor” – ATBTU, anunță Monitorul Apărării. Culmea, anunțul vine în plină grevă a profesorilor, în care Guvernul se plânge că nu are bani de mărit salarii.

VIDEO: Dați un miliard de euro profesorilor și caramba!

Este vorba de noua variantă de mașini blindate, care vor fi dotate cu mitralieră de 7,62 sau 12,7 mm, unele au turelă automată, aruncător de 82 mm, lansator de rachete SPIKE sau pot tracta un aruncător de 120 mm. Mai sunt variante pentru cercetare, EOD sau MEDEVAC.

Vehiculele trebuie să aibă o greutate mai mică de 10 tone, un grad de protecţie prin blindaj de minim K2, M2a şi M2b, conform STANAG 4569, sistem de reglare a presiunii aerului, sistem de comunicaţii, de protecţie împotriva incendiilor, sistem de detectare, avertizare şi protecţie CBRN, mai scrie anunțul Romtehnica.

Conform informațiilor Defence România, s-ar cumpăra 1056 de asemenea vehicule.

Cumpărăm armament cu nemiluita!

Bugetul de înzestrare al armatei române s-a mărit an de an. Recent, executivul a pregătit banii pentru un avans de UN MILIARD de dolari, pentru achiziționarea de avioane F-15, care vor fi livrate în 2035.

Francezii stau la ușa guvernului pentru a vinde nu doar patru nave de război României cu 1,2 miliarde de Euro, ci și cel puțin un submarin.

Administrația Macron nu a renunțat la ideea vinderii celor patru corvete, în valoare de 1,2 miliarde de Euro.

Ministerul Apărării Naționale dorește să achiziționeze un batalion de tancuri ABRAMS, prin G2G, pentru a eluda legea offset, circa 54 de unități. Un astfel de tanc, echipat complet, ar costa 8,5 milioane de dolari, deci guvernul va mai plăti încă jumătate de miliard de dolari.

Ca o comparație, Ucraina primește doar 30 de tancuri Abrams.

 

Loading...

2 Comments

  1. Pingback:De aceea nu sunt bani pentru profesori? România cumpără blindate ușoare în valoare de … un miliard de euro in timp ce Klaus Iohannis atacă dur cadrele didactice: “Cum îndrăznește cineva să pună în pericol examenele naționale?” | SACCSIV

  2. Pingback:Revista presei–03.06.2023 – Info Timișoara

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Administrația Fritz distruge identitate alb-violetă a Timișoarei, dezvăluie Lia Lucia Epure
Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, ascunde culorile galben-negre ale noilor tramvaie achiziționate din Turcia, dezvăluie jurnalista ...