Mișcarea progresistă “Mișcă-te mai departe!” – favorită în alegerile din Thailanda

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Thailanda este o Monarhie constituțională. Studenții din Bangkok au fondat recent partidul “Mișcă-te mai departe!” Au acumulat 34 % din preferințele electoratului, datorită mesajelor anti-conservatoare. Liderul său are priză la cei tineri. Mesajele sale sunt ultra-radicale pentru o societate conservatoare.

Chiar dacă Mișcarea nu se revendică din protestele studenților, care de trei ani zguduie Thailanda, contestând influența de lungă durată a armatei asupra politicii și – într-o evoluție șocantă – chiar au pus sub semnul întrebării rolul regelui în societate, un subiect până acum profund tabu.

“Move Forward” nu a făcut parte oficial din protestele studențești, dar unii activiști candidează pe listele de partid și mulți sunt lucrători la partid, informează Reuters.

Absolventul Harvard, Pita Limjaroenrat, ajuns om de afaceri, este unul dintre favoriții pentru a fi următorul premier, dar se confruntă cu un viitor politic incert, în urma acuzației că deține acțiuni nedeclarate la o companie de media, încălcând Constituția.

Tinerii vor să scoată în afara legii „crima de Les Majestate”

Principalele politici ale partidului vizează demilitarizarea, descentralizarea și demonopolizarea Thailandei.

De asemenea, Mișcarea vrea să reformeze legea regală a defăimării, să pună capăt recrutării militare obligatorii și să organizeze un referendum pentru a preveni viitoarele dictaturi militare.

Înainte de a deveni parlamentar, în 2019, Pita, poreclit “Tim”, a fost director al aplicației Grab.După moartea tatălui său, a preluat o afacere de producere de ulei. A studiat în Bangkok, apoi în SUA. S-a întors acasă și a devenit consilier al ministrului agriculturii, apoi parlamentar. Este cel mai bine cotat politician, în cursa alegerilor parlamentare din acest weekend.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Primăria sectorului 4 din București construiește cel mai modern pasaj din România. Robert Negoiță a încercat să-l plagieze
“Europa Unită”, noul pasaj rutier suprateran pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția ...