“Gazați, din 2013”- protest al locuitorilor din Giroc, județul Timiș, împotriva unei fabrici de reciclare a cauciucului

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC SOCIAL

O firmă de reciclare a cauciucului, construită în apropierea Timișoarei, prin fonduri europene, este acuzată de localnici că nu respectă condițiile de mediu.

Fumul provenit de la o fabrică de reciclare a cauciucului de la marginea Timișoarei i-a scos în stradă pe mai mulți localnici din satul Chișoda, comuna Giroc, anunță Opinia Timișoarei.

“Înarmați cu pancarte, aceștia au organizat sâmbătă un protest de câteva ore pe drumul ce leagă Girocul de Calea Șagului a trage un semnal de alarmă.

”Ne-am mutat la sat, vrem aer curat!”

„Coșmarul locuitorilor din satul Chișoda, comună Giroc, a început în urmă cu aproape 10 ani. La ieșirea din Timișoara, către Calea Șagului, a fost construită o fabrică care să recicleze cauciucuri și tot felul de materiale din plastic. În zilele în care se da foc materialelor, în zona se simte un miros extrem de tăios, se vede un fum înecăcios, iar autoritățile, din păcate, închid ochii„, susțin protestatarii.

”Ne-am mutat la sat, vrem aer curat”, ”Miroase fum-tastic,” ”Nu fum fabricat!’”, ”Nasul vostru e defect?”, ”Gazați din 2013„, , ”Lupt pentru sănătatea copiilor noștri!”, au fost mesajele localnicilor.

Oamenii spun că au făcut o mulțime de reclamații la toate instituțiile statului, dar în zadar,” scrie publicația bănățeană.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional, conform declarației conducerii companiei, pe Ejobs.

“Deșeurile prin prelucrare le transformăm în materie primă. Calitatea materiei prime fiind certificată EuCertPlast, o certificare europeană a materialelor plastice reciclate tratate conform celor mai bune practici și cu respect față de mediu,” mai scriu aceștia.

Fabrica are 110 de angajați și o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei, un profit de 2 mil, conform Risco.

Medvedev amenință cele mai puternice state din lume că nu vor mai avea cereale

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Premieră în România / Primăria condusă de Daniel Băluță pune la dispoziția posesorilor de autoturisme instrumente de blocat locul de parcare
Primăria Sectorului 4 pune la dispoziția proprietarilor de mașini instrumente de blocat locul de parcare, ...