Rareș Bogdan: 100 de milioane de euro pentru fermierii afectați de criza cerealelor

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că țările din Estul Europei, afectate de invazia cerealelor ucrainiene, vor primi de la Comisia Eeropeană o sută de milioane de euro pentru fermieri, ca despăgubiri pentru criza prețurilor la cereale, din cauza tranzitului neasumat al produselor din Ucraina. ”După trei scrisori trimise de Delegația EPP România Comisiei Europene, intervenția președintelui Klaus Iohannis de după anunțul despăgubirilor ridicole inițiale, adică 54 de milioane total, din care Romania a luat doar 10,5 milioane euro, cererea mea directă adresată Ursulei von de Leyen din plenul Parlamentului, plus scrisoarea comună a 5 guverne, plus susținerea fără ezitări a președintelui Popularilor Europeni, Manfred Weber, iată că se mișcă lucrurile” – a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de facebook.

Cerealele ucrainiene nu vor mai ajunge pe piața din România

Comisia Europeană a înțeles că fermierii din câteva state riscă falimentul, căci cerealele lor stau în hambare și putrezesc. Din scrisoarea trimisă de Comisie guvernelor rezultă că aceasta se va asigura că tranzitul produselor agricole din Ucraina către beneficiari UE sau țări terțe este fără probleme.

România va sigila și monitoriza toate transporturile de cereale din Ucraina. Mai mult, Autoritatea Sanitar-Veterinară va controla la vamă nivelul de pesticide din produsele provenite din Ucraina, mai spune europarlamentarul liberal.

La Timișoara se va scrie cea mai voluminoasă Biblie din România

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ucraina câștigă 25 de miliarde de euro pe cereale, în timp ce fermierii români pierd peste două miliarde
Exportul fără taxe vamale de produse agricole ucrainene către UE, care a provocat o criză ...