Paradoxul cancelarului Nehammer și alibiul Schengen

Alex Todericiu ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE

Deși popularii devin mai impopulari, sorocul Schengen, pentru noi, se amână! Alegerile regionale din 29.01.2023 din „Austria Inferioară“ arată că „cine seamănă vânt culege furtună,“ dacă ne gândim la perfidul domn cancelar Nehammer, care întruchipează în România veto-ul țării sale împotriva admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Rezultatul nu este însă un motiv de bucurie pentru români, deoarece el amână vremea „sorocului Schengen,“ amână rezolvarea favorabilă a disputei, adică amână primirea României în Schengen. Paradoxal este că dacă partidul popular ar fi câștigat alegerile de land, „răzgândirea Austriei“ ar fi fost mai probabilă și rapidă.

Zorii speranței românilor se ascund după nori grei

Guvernul austriac se va răzgândi și va vota pentru admiterea României și Bulgariei, încă în acest an, dar cu siguranță motivul acestei posibile și chiar probabile schimbări de atitudine nu va putea fi slăbirea sprijinului electoral dat partidului conservator de către electoratul austriac, în landul Austria Inferioară aproape 10% trecând de la populari la partidul libertății, o formațiune suveranistă, naționalistă dar și retrogradă, aflată însă în mare vogă.

citește și: Partidul lui Nehammer pierde majoritatea în Austria Inferioară

Partidul popular al cancelarului Nehammer contabilizează în acest moment, în toate sondajele, o pierdere electorală la nivel federal de peste 15 %, ocupând un rușinos dar meritat loc trei. Sondajele de opinie plasează astăzi tocmai partidul libertății pe primul loc, cu 28%, față de 16% la alegerile parlamentare din 2019. Îi urmează social-democrații care excelează prin atitudini contradictorii: în ceea ce privește Schengen-ul românilor, partidul are trei păreri. Unii susțin aderarea României, alții doar a Bulgariei, existând chiar și o fracțiune care-i vrea doar pe bulgari și nu și pe români.

Scorul din ce în ce mai bun al Partidului Libertății este principalul motiv pentru care cancelarul Nehammer nu va putea să se răzgândească privind veto-ul Schengen. Dacă s-ar răsgândi – în cheia acestor alegeri și a celor ce vor urma anul acesta – ar da multă apă la moară adversarilor săi politici din partidul libertății care promovează un narativ bombastic și agresiv împotriva imigrației, de respingere totală a acesteia. Într-un dispreț total față de normele europene aplicabile acestui subiect sensibil, cum ar fi Dublin 2, respectiv regulile de admitere ale spațiului Schengen. Urmează alegerile de land în Carinthia (05.03.2023) și Salzburg (23.04.2023). Astfel o posibilă schimbare de atitudine a Austriei în ceea ce privește intrarea României în Schengen poate urma doar la vară.

A face politichie prin folosirea unor simboluri se face și în România, nu doar în Austria.

Nu Nehammer a pierdut voturi în Austria Inferioară, ci prefecta

Motivul schimbării va fi tot un alibi, precum a fost și în cazul votului defavorabil din 08.12.2023. Nehammer nu a pierdut alegerile din Austria Inferioară, acestea constituie înfrângerea personală a doamnei prefect Johanna Mikl-Leitner, cel mai influent personaj politic din Austria, până mai ieri. Care însă va rămâne la putere și – mai mult ca probabil – va conduce noul guvern al landului. Dacă ar fi fost alegeri federale la nivel parlamentar, cancelarul, încă președinte al Partidului Popular, era de mult istorie. Doar că până în 2024, când acestea ar urma să aibe loc la termen, mai e vreme lungă și doar cine râde la urmă, râde mai bine…

În fotografie, Karl Nehammer și prefecta Johanna Mikl Leitner

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă, mesaj către liberali: opriți luptele interne!
Șase ore au discutat liderii PNL, aseară la Vila Lac, despre tensiunile din interiorul partidului. ...