Zelenski l-a demis pe adjunctul procurorului general, pe motiv că a fost în vacanță în Spania

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Volodimir Zelenski a început marea epurare. A mai demis doi apropiați, adjunctul procurorului general, pe motiv că și-a luat concediu de odihnă și a plecat în Spania și l-a demisionat pe adjunctul ministrului Apărării, pe motiv de corupție. Asta la scurt timp după ce omul său de încredere Alexei Arestovici a fost pus să demisioneze din funcția de consilier și coordonator al propagandei.

Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat presei că Viacheslav Shapovalov, adjunctul său, „a cerut să fie concediat” – în urma unor rapoarte de corupție în achizițiile militare de alimente.

Presa independentă de la Kiev a reclamat, încă de săptămâna trecută, că ministerul apărării a achiziționat ouă la preț de 0,48 de Euro (2,5 lei), în condițiile în care pe piață erau de patru ori mai ieftine.

Ministerul a transmis mass-media, printr-o declarație de presă, că eliberarea domnului Shapovalov de îndatoririle sale ar fi avut ca scop „păstrarea încrederii” ucrainenilor și a partenerilor internaționali ai țării pentru cauza luptei lor.

Procuratura generală a recunoscut, potrivit the New York Times, că a concediat adjunctul procurorului general al republicii, pe Oleksii Simonenko. Deși declarația nu a specificat un motiv, presa ucraineană susține că demiterea a fost cauzată de scandalul plecării sale în concediu de odihnă în Spania.

Demiterile au urmărit obiectivul domnului Zelensky de a-i asigura pe aliații Ucrainei – care trimit miliarde de dolari, ca ajutor militar, pentru a lupta împotriva invaziei Rusiei – și de arăta că guvernul său are toleranță zero față de corupție.

Publicația americană a amintit că mult invocata corupție a afectat grav Ucraina, înainte ca Rusia să-și lanseze invazia, la scară largă. Autorul este preocupat de tema ce se întâmplă cu armamentul de miliarde de dolari, împrăștiat prin toată Ucraina.

Austria a falsificat alegerile din Moldova, în 1857, pentru a bloca unirea principatelor românești

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
tanc leopard 2
Polonia va cere UE compensații pentru tancurile Lopard 2, livrate Ucrainei
Polonia va cere UE compensații pentru costurile tancurilor Leopard 2, pe care dorește să le ...