Armata rusă a reușit primul succes notabil în Donbas, afirmă un ziar ucrainean independent

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Lupta dramatică pentru Soledar, parte a bătăliei pentru cucerirea Bakhmut, s-a încheiat – deși conducerea Ucrainei nu recunoaște înfrângerea, anunță publicația the Kyiv Independent. Soledar este un sat în apropierea de orașul industrial Bakhmut, un important spațiu de securitate.

Ca urmare a unor operațiuni ofensive, desfășurate în luna ianuarie, forțele ruse au reușit să erodeze apărarea ucraineană și, după lupte urbane aprige, să pună mâna pe ceea ce a mai rămas din orașul industrial de 10.000 de locuitori.
Potrivit surselor ziarului online și a supraveghetorilor internaționali, Ucraina nu mai controlează teritoriul.

Prima mare victorie a Rusiei

Este primul succes notabil al armatei ruse, de la capturarea Sievierodonetsk și Lysychansk, în urma unor bătălii aprige, desfășurate în lunile iunie și iulie a anului trecut, afirmă jurnaliștii independenți de la Kiev.
Aceasta reprezintă o victorie care să-i liniștească vanitatea lui Evgheni Prigozin, liderul grupului de mercenari ruși Wagner, declarată o grupare de crimă organizată de către SUA. Ieri, Progozin i-a scris o scrisoare deschisă, în limba engleză, purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Kirby, prin care a întrebat de ce infracţiune este acuzată compania sa, solicitându-i să răspundă. Cu o zi înainte, oficialul american a spus că se vor institui noi sancțiuni asupra grupării.

Atacuri necruțătoare, o defensivă haotică

Pierderea Soledarului este în mare parte rezultatul atacurilor necruțătoare, lansate în valuri, care a epuizat apărarea ucraineană, precum și al loviturilor zdrobitoare ale forțelor regulate. Experții reclamă controlul haotic al armatei de apărare, lipsa de coordonare și a lipsei conducerii centralizate.
Conform Reuters, azi de dimineață s-au înregistrat atacuri aeriene ale flotilei ruse în cinci zone diferite. Forțele ruse și colegii din grupul mercenarilor Wagner au făcut „progrese tactice” în micul oraș Soledar, din Donbas, lângă Bakhmut, potrivit celei mai recente actualizări de informații de la Ministerul Apărării din Marea Britanie, citate de CNBC.

The Kyiv Independent este instituție de presă în limba engleză a Ucrainei, creată de 30 de jurnaliști care au fost concediați de la Kyiv Post, pentru că și-au apărat independența editorială. După un an, reprezintă una dintre cele mai puternice voci internaționale ale Ucrainei, aducând adevărul nefiltrat despre războiul brutal al Rusiei. La începutul conflictului, jurnaliștii independenți au condamnat invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Pentagonul trimite în România un general cu două stele

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Spiegel: Serviciile de informații germane susțin că ucrainienii pierd o mie de soldați pe zi
Potrivit lui Der Spiegel, în timpul unei întâlniri secrete desfășurate săptămâna trecută în Bundestag, reprezentanții ...