Fiica autenticului revoluționar Ion Monoran a creat la Timişoara un magazin cu produse handmade ”Monoton”

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Oana Monoran, fiica revoluționarului Ion Monoran, cel care a oprit tramvaiele în 16 decembrie 1989, în Piața Maria din Timișoara, a pus bazele magazinului “Monoton” în 2019, alături de fratele său, iar până acum a adunat în portofoliu obiecte handmade cu eticheta „Made in Romania” de la aproape 90 de artişti şi designeri români, scrie Ziarul financiar.

Proiectul lor a pornit cu gândul de a aduce în acelaşi loc produse realizate în România şi de a susţine antreprenorii din toată ţara.

„Monoton este un magazin cu obiecte de design Made in Ro, create de artişti şi designeri din toată ţara. Nu mă feresc să spun că este un magazin de suveniruri. Îmi place şi termenul de concept store sau shop multibrand. Avem obiecte minimaliste, dar şi obiecte bogate în detalii. Avem de la tricouri în ediţie limitată, la bijuterii din ceramică, lemn, cupru şi pietre semipreţioase, dar şi eşarfe, lumânări parfumate şi haine. Mereu spun că Monoton nu ar fi existat dacă Timişoara nu ar fi câştigat titlul de Capitală Culturală. Am deschis cu gândul la anul Capitalei Culturale. Voiam să fie aici un spaţiu în care să se regăsească obiecte deosebite care să reprezinte România. Acum avem aproape 90 de designeri şi artişti români cu care lucrăm constant“, a spus Oana Monoran.

Printre brandurile din magazin se numără branduri precum Get Lit, Ludic, Gruni sau Moţart, dar şi alte branduri din Braşov, Timişoara sau Iaşi.

Monoton este primul proiect antreprenorial al Oanei Monoran. Investiţia de pornire a fost treptată, spune ea, iar banii au mers, în cea mai mare parte, către amenajarea spaţiului.

Magazinul se întinde pe o suprafaţă de 26 mp, însă antreprenoarea are în plan să găsească, în viitor, un spaţiu mai mare.

Foarte mulţi dintre clienţii magazinului din centrul Timişoarei, aflat pe o stradă pietonală, fie ei turişti sau localnici, sunt atraşi de bijuteriile handmade – cerceii, broşele, butonii, colierele sau brăţările – expuse pe rafturile acestuia.

„Totul este despre a descoperi. Sunt multe bijuterii, iar acestea sunt în topul vânzărilor. Sunt însă şi mulţi clienţi locali care ştiu exact pentru ce vin – recunosc brandurile, ştiu ce au lansat şi cer aceste produse“, a adăugat antreprenoarea.

Cifră de afaceri de 42.000 de euro, la ultimul bilanț

Magazinul cu produse handmade a avut primii clienţi chiar înainte de debutul pandemiei de Covid-19. În cele câteva luni de funcţionare, povesteşte antreprenoarea, acesta avea deja un portofoliu cu produse de la designeri şi artişti români şi un domeniu online, iar din martie 2020, activitatea lui s-a mutat complet în online.

În 2021, ultimul an pentru care există date disponibile, Monoton a generat o cifră de afaceri de aproape 42.000 de euro, mai scrie publicația financiară.

Anul acesta, crede Oana Monoran, pentru magazinul din Timişoara va fi „anul cel mare“, iar încasările vor fi pe măsură, mai ales în contextul în care Timişoara este Capitală Culturală şi sunt aşteptaţi foarte mulţi turişti.

În 2023, ea plănuieşte să aducă noi angajaţi şi să ţină magazinul deschis cât mai mult timp. Aceasta îşi propune, de asemenea, să se pregătească foarte bine pe partea de stocuri pentru a putea oferi tuturor clienţilor care îi vor călca pragul un portofoliu complet.

Totodată, Oana Monoran va continua să caute noi artişti şi designeri români pentru a diversifica protofoliul de produse cât mai mult.

Cine a fost tatăl?

Ion Monoran a fost poet. Poemele sale pot fi citite AICI. El s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani, suferind de un infarct. Prietenii îi spuneau Mono. A refuzat să publice în perioada comunistă. Nu voia să schimbe nicio virgulă, dacă cenzura i-ar fi cerut.

Marele merit din timpul revoluției a lui Ion Monoran e că a oprit tramvaiele în Piața Maria, permițând astfel puhoiului de pietoni să ajungă în preajma bisericii lui Laszlo Tokes.

În ultimii ani de viață a fost redactor la ziarul “Timișoara.”

În adolescență, Zefirelli i-a obligat să filmeze goi / Acum, cer studiourilor Paramount 500 de milioane de dolari

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PNL nu intenționează să schimbe protocolul coaliției de guvernare
PNL susține, prin instituția purtătorului de cuvânt, că în coaliția de guvernare nu sunt discuţii ...