Fostul premier Adrian Năstase întrevede redeșteptarea puterilor expansioniste: Austria, Turcia și Rusia

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

La sfârșit de an, puțini se hazardează în predicții de viitor. Mai ales că variabilele nu țin de România, țară aflată mai mereu în expectativă. Fostul prim ministru Adrian Năstase nu pare prea optimist. El crede că vor apărea noi teatre de război, conflictele se vor acutiza, prosperitatea occidentală se va diminua, euroscepticismul va crește.

Cât despre conflictul apropiat din Ucraina “nu se va încheia prea rapid,” conform aprecierilor lui Adrian Năstase, făcute pe blogul său.

Ucraina va fi un nou “poligon de încercare pentru relațiile dintre marile puteri.” Fostul premier întrevede o redeșteptare a puterilor expansioniste. Austria vrea să ajungă la Marea Mediterană prin Croația, Turcia își mărește influența în Marea Neagră și în fostele state ale URSS, iar Rusia e pe departe învinsă, luând în calcul imensele sale rezerve naturale.

“Tensiunile dintre marile puteri dar si motive specifice, în diferite zone ale lumii, vor putea duce, din nou la așa numitele “războaie locale”, desfășurate prin proxy, prin intermediari,” mai este de părere fostul prim ministru.

citește și: Pe Aeroportul din Seul, unui parlamentar liberal i s-au confiscat caltaboșii și toba din bagaj

Bătălia pentru petrol lasă deoparte democrația. Mantra “democrației” nu mai este interesantă atunci când este vorba de petrolul Arabiei Saudite sau al Venezuelei. Vestea înțelegerii dintre putere și opoziția din Venezuela “a căzut ca un traznet”. Maduro începe sa fie frecventabil în condițiile în care în urmă acestui acord, Chevron își reia activitățile petroliere în Venezuela, mai spune Năstase.

El mai întrevede sporirea crizei migranților și sărăcirea celor mai săraci.

România este, ca întotdeauna, în așteptare. “Mai rău să nu fie,” citează Năstase o vorbă neaoșă.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Prețul gazului european scade la nivelul de dinaintea invaziei Rusiei
Prețurile la gaz în Europa au scăzut zilele acestea la cel mai coborât nivel de ...