BLOOMBERG / Consumatorii vor plăti amprenta de carbon a bateriilor

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Producătorii de baterii pentru vehicule electrice vor trebui să răspundă crizei climatice și obiectivelor sustenabilitate, prin recunoașterea amprentei lor de carbon și reducerea utilizării metalelor rare, potrivit unui director executiv la unitatea de baterii a Panasonic Holdings Corp, citat de Bloomberg.

Clienții vor plăti amprenta de carbon – sau totalul gazelor cu efect de seră generate în timpul ciclului de viață al unui produs – a declarat Shoichiro Watanabe, directorul de tehnologie al Panasonic Energy Co, într-un recent interviu. Este important ca producătorii de baterii să cheltuiască mai mult pe facilități din perspectiva mediului, chiar dacă costurile cresc, a adăugat el.

În timp ce abordarea de mediu a producătorilor de baterii nu are încă un impact asupra comenzilor actuale, „este destul de evident că acest lucru se va întâmpla la un moment dat”, a spus Watanabe.

Prețurile bateriilor cresc pentru prima dată, la fel cele ale vehiculelor electrice care ajung pe piață

Sectorul auto al Japoniei contribuie cu 16 % din emisiile de carbon ale țării, iar guvernul a stabilit atingerea obiectivului de emisii zero, până în 2050.

Un grup de studiu format de Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei din Japonia a întocmit un raport intermediar care solicită calcularea amprentei de carbon pe bază de teste.

Panasonic Energy intenționează să reducă amprenta de carbon din procesul său de fabricare a bateriilor cu 50 %, până în martie 2031, față de nivelurile din 2022.  În procesul de producție, va utiliza mai puțin cobalt și nichel, deoarece extragerea metalelor din minereu reprezintă aproximativ 40 % din amprenta de carbon a companiei. Este gata să ofere baterii fără cobalt și intenționează să reducă substanțial utilizarea nichelului până în 2030, potrivit Watanabe.

Acțiunile companiilor producătoare de baterii vor reprezenta un capital de risc, mai ales că, în ultimii zece ani, metalele componente au crescut foarte mult la bursele comerciale, este de părere publicația financiară Bloomberg.

România va fi premiantul clasei în UE: va introduce „taxa de soare”

Recent guvernul României a promovat o Ordonanță de Urgentă prin care se va pune, din 2016, o taxă pe panourile fotovoltaice, denumită „taxa pe soare.” Nici PSD, nici PNL nu-și asumă paternitatea actului normativ.

O rezoluție a CE susține că guvernele „pot” introduce taxe prosumatorilor, dar nu obligă, afirmă un specialist în energie/

Muncitorii ruși din fostele fabrici de mașini occidentale iau în continuare 80 % din salariu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PNL nu este de acord cu introducerea coplatei în serviciul public de sănătate
Recent, Alexandru Rafila, ministrul sănătății, a propus un proiect legislativ de introducerea a coplatei în ...