Casa Albă, criticată pentru cina fastuoasă cu homari

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Bucătarii Casei Albe au comandat peste două sute de homari pentru cina festivă dată de președintele SUA, Joe Biden, în onoarea lui Emmanuel Macron, sosit într-o vizită de stat. Grupurile ecologiste au protestat, considerând că aceștia au fost braconați. Compania care aprovizionează Administrația Prezidențială a SUA a anunțat că va renunța la  comercializarea homarilor în viitor.

Homarii a fost achiziționați din Maine (Noua Anglie), unde a intrat recent în vigoare o lege care interzice pescuitul crustaceelor, pe motiv că balenele se sinucid din cauza năvoadelor. Criticii susțin că homarii au fost braconați.

În meniul Casei Albe, pentru vizita de stat a președintelui Franței, bucătarii au pregătit: icre negre, homari cu unt, ravioli de dovlecei, cu sos de tarhon, carne de vită cu marmeladă, buchete de brânză americană, pregătită în stil franțuzesc, precum și o serie de dulciuri (prăjitură de șifon, pere coapte și înghețată fraiche), ornate în roșu-alb-albastru, culorile naționale ale Franței.

Cina de stat este o mare onoare diplomatică a SUA, iar administrația o organizează doar pentru cei mai apropiați aliați ai săi, notează NECN.com. Vesela de ceramică a fost aranjată sub supravegherea primei Doamne a Americii.

Grupurile ecologiste luptă pentru ca balenele să nu se sinucidă în ițele năvoadelor pescărești

Acuzația că homarii au fost braconați s-a formulat după ce publicul a aflat că Seafood Watch din Monterey Bay Aquarium și Marine Stewardship Council au decretat că pescuitul de homar din Oceanul Atlantic e prohibit, iar compania , care aprovizionează Casa Albă, a decis să nu mai vândă homar din Maine.

Mai multe grupuri ecologiste au formulat acuzația, susținând că balenele sunt puse în primejdie de năvoadele pescarilor de homari.

The New York Times susține că majoritatea consilierilor administrației Biden păreau concentrați să-și perfecționeze cunoștințele despre istoria franceză înainte de a ajunge la cina de stat. Gene Sperling, un consilier principal al domnului Biden, a declarat reporterilor că va lucra la temele de istorie a SUA cu fiica sa înainte de cină și își vor aminti împreună „cine a finanțat revoluția noastră”.

OMV ar putea vinde participațiunea din Neptun – Deep unui colos financiar american, dar păstrează PETROM

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ideologul liberal Valeriu Stoica denunță discuțiile PSD-PNL despre comasarea alegerilor locale și parlamentare
Ideologul PNL, Valeriu Stoica, anunță că a abservat tentația unui compromis între PSD și PNL, ...