Nissan și-a dat fabrica din Rusia pe 1 Euro

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Compania japoneză de mașini, Nissan, și-a vândut fabrica din Sankt Petersburg cu 1 Euro, unei companii de stat, înregistrând o pierdere de 687 milioane dolari, afirmă Reuters.

Producătorul auto japonez își transferă acțiunile de la Nissan Manufacturing Russia LLC către NAMI, deținută de stat. Acordul îi va oferi Nissan dreptul de a răscumpăra afacerea în termen de șase ani, a declarat Ministerul Rusiei pentru Industrie și Comerț.

Nissan este cea mai recentă companie importantă care a părăsit Rusia de când Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina, în februarie 2022. Acțiunea vine după ce producătorul francez Renault (RENA.PA) și-a vândut, încă din luna mai, pachetul majoritar de acțiuni din producătorul rus de automobile Avtovaz, deținut de un investitor rus.

Vânzarea către NAMI va include facilitățile de producție și cercetare ale Nissan din Sankt Petersburg, precum și centrul său de vânzări și marketing din Moscova, a spus ministrul, citat de Reuters.

Renault pierde 331 de milioane de euro

Renault, care deține 43% din Nissan, a estimat că decizia partenerului său japonez ar duce la o pierdere de 331 de milioane de euro din venitul net pentru a doua jumătate a anului 2022.

Nissan a suspendat producția la fabrica sa din Sankt Petersburg încă din martie din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare. De atunci, compania a monitorizat situația. Dar „nu a existat nicio vizibilitate” a unei schimbări a mediului extern, a spus directorul local al Nissan, ceea ce a determinat-o să iasă.

La fabrica din Sankt Petersburg se producea modelul Nissan XTrail, extrem de popular în rândul rușilor.

Nissan X-Trail facelift este disponibil pe piața din România cu prețuri care încep de la 25.500 de euro pentru versiunea cu motor pe benzină, încă din anul 2018, anunță Automarket.

Doi diplomați americani avertizează: 87 % din populația lumii nu ne urmează în Ucraina

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
De-a lungul istoriei, românii au plătit biruri în valoare de 1.300 de tone de aur
Țările Române, cărora li s-au adăugat Transilvania, au plătit biruri sau au fost jefuite de ...