Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au pus tunurile pe Intercontinental

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea definitivă a Hotelului Intercontinental în urma controalelor succesive care s-au soldat cu amenzi totale de 100.000 de lei. Mai multe voci sar în apărarea acestuia. Aceștia au fost îndemnați „la rele” de numiții politic: Sebastian Hotca (numit de curând vicepreședinte) și Paul Anghel.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus la DC News că nu poți să vii, după doi ani de pandemie, să distrugi un reper al Bucureștiului, după 24 luni de restricții în care toată lumea a fost afectată, cu atât mai mult HoReCa.

Ce au făcut comisarii de la Protecţia Consumatorilor pare o manevră. De ce? Pentru că, în primul rând, vorbim de Hotelul Intercontinental, un simbol al Bucureștiului.

În al doilea rând, să vii cu astfel de propuneri, după doi ani de pandemie în care toți operatorii din turism au avut mari probleme, pare cel puțin ciudat.

Chiar și numai să menții acest hotel în viață este o mare reușită. E de mirare că nu a fost demolat să se facă o clădire de birouri în locul său. Să vii, după pandemie, și să te lauzi public că distrugi un simbol este… nesimțire. Să te duci peste firmele românești și să le lovești până le termini… doar ca să îți faci reclamă… este revoltător.

Nu ne putem imagina ce a însemnat doi ani fără clienți la un astfel de mamut. Nu vorbim de orice hotel. Vorbim de un reper, așa cum am mai spus. Orice român a auzit de Intercontinental.

Hotelul Intercontinental este primul hotel de 5 stele construit în România și una dintre cele mai înalte clădiri ale Capitalei

Clădirea a fost construită între anii 1968 – 1970, după planurile arhitecților Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, I. Moscu, și este una dintre cele mai înalte clădiri din oraș și din România. Pentru mult timp (până în 1989, când apare „Casa Poporului” – azi, Palatul Parlamentului) a fost cea de-a doua cea mai înaltă clădire din București, după Casa Scânteii. La etajul al 19-lea, se află Apartamentul Imperial, devenit cunoscut în 1979 când în acest apartament s-au filmat scene pentru filmul Nea Mărin miliardar. Apartamentul cu o suprafață de 240 mp dispune de două dormitoare și oferă o vizibilitate unică spre Piața Universității. Mobila ce utilează acest apartament este albă din lemn de nuc, poleită cu aur și obiecte de iluminat din sticlă de Murano. Cu cele 24 de etaje ale sale, hotelul înalt de 77 de metri avea o formă ce oferea oaspeților o panoramă unică.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
New York Times: România – prima țară din lume cu “reactor nuclear modular”
Înțelegerea dintre administrațiile SUA și România, pentru construirea unei centrale nucleare mai mică și mai ...