invadarea Taiwanului

China este pregătită să invadeze Taiwanul, afirmă Directoratul de Informații al SUA

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

China este pregătită să invadeze Taiwanul. Afirmația aparține Directoratului sistemului american de informații, DNI.

„China cumpără tot mai multe arme nucleare. Achiziționează sute de noi rachete strategice, iar președintele chinez Xi Jinping pregătește armata pentru a recuceri Taiwanul,” a declarat marți cel mai înalt oficial de informații al SUA în fața Congresului american, potrivit The Washington Times.

Avril Haines, directorul serviciilor de informații naționale, și alți patru lideri ai agențiilor de specialitate au dezvăluit noi informații despre amenințările din China și pericolele reprezentate de Rusia, Coreea de Nord și Iran, în cadrul briefing-ului anual privind amenințările la adresa securității SUA de pe tot globul.

Consolidarea militară a Chinei include „cea mai mare expansiune a forței nucleare și diversificare a arsenalului din istoria sa,” a declarat Haines în cadrul unei audieri în cadrul Comitetului Permanent Selectat al Camerei pentru Informații.

Audierea și întrebările membrilor comisiei au fost predominant legate de invazia militară a Ucrainei de către Rusia. Și de motivul neavansării armatei ruse spre Kiev. Comitetul Național de Informații se teme de o amenințare nucleară sub doctrina Moscovei.

„Sancțiunile aproprie Rusia de China”

Invazia Rusiei și sancțiunile ulterioare occidentale trimit, de asemenea, Moscova mai aproape de o alianță cu China, au spus liderii serviciilor de informații americane.

„Cred că ei continuă să se apropie”, a spus doamna Haines. „Vedem asta într-o serie de sectoare – economic, politic, de securitate și ne așteptăm să continue.” Cooperarea bilaterală nu este nelimitată, totuși „aceasta rămâne o preocupare”, a spus ea.

China nu a criticat Rusia pentru invazia militară, dar Beijingul s-a abținut de la o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care condamna operațiunea militară a Kremlinului, asigurându-i Rusiei votul necesar, a menționat doamna Haines.

citește și: Un profesor de comunicare descompune vizualul războiului: tancuri din „Digital Combat,” poze vechi cu copii și rachete din filme

Directorul CIA William J. Burns, depunând mărturie împreună cu doamna Haines, a declarat că președintele chinez Xi Jinping pare nemulțumit de agresiunile militare rusești din Ucraina. China este, de asemenea, nervoasă că invazia a apropiat Statele Unite de Europa și mult mai mult.

În 4 februarie 2022, Vladimir Putin i-a făcut o vizită omologului său chinez Xi Jinping. Evenimentul s-a consemnat înainte de începerea Jocurilor Olimpice din China. S-a speculat că exista o înțelegere între cei doi ca Rusia să nu invadeze Ucraina în timpul acestor jocuri. În perioada antică, luptele dintre cetățile grecești încetau în timpul unor astfel de evenimente.

Rusia a invadat Ucraina după șase zile de la încheierea JO.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
convoi militar
Mărturii din vestul țării: Zeci de convoaie militare intră în România
Guvernul nu explică de ce zeci de convoaie vin dinspre vest și unde se duc. ...