Klaus Iohannis: “agresiunea militară afectează fundamental securitatea europeană”

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Prezent la baza Baza Mihail Kogălniceanu, preşedintele Klaus Iohannis a condamnat ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. A vorbit în mai multe limbi. În fața unei divizii de soldați, Klaus Iohannis le-a vorbit refugiaților în mai multe limbi. Cea mai cool expresie a fost în italiană: “La sicurezza dobbomo rispettare.”

.„Agresiunea militară declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental și în mod dramatic securitatea europeană, cea transatlantică și cea globală. Comunitatea internațională a răspuns unitar și rapid. Au fost luate măsuri substanțiale, pe de o parte, pentru ajutorarea Ucrainei, greu încercate de această agresiune extrem de brutală, în care și-au pierdut viața și au fost răniți și foarte mulți civili”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unui eveniment la care au participat premierul Nicolae Ciucă şi ministrul francez al Apărării, Florence Parly.

Președintele a enumerat măsurile luate de România în cadrul acțiunilor de ajutor a refugiaților ucraineni care au fost nevoiți să-și părăsească țara.

citește și: Războiul informațional / Cum poate ajunge o imagine fake virală

Președintele anunță înființarea unui HUB LOGISTIC

„În contextul acestei crize, România s-a mobilizat în mod exemplar – și aici vorbesc atât de autorități, cât și de societatea civilă și mediul privat. Toată lumea a rezonat cu drama de la granițele noastre, am demonstrat compasiune și solidaritate. Am acționat și ne-am organizat, astfel încât să sprijinim afluxul mare de refugiați, să asigurăm protecție și condiții decente. Mai mult, am decis înființarea pe teritoriul țării noastre a unui hub logistic care să permită colectarea și transportul donațiilor din cadrul ajutorului umanitar internațional către Ucraina și cetățenii săi”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
invadarea Taiwanului
China este pregătită să invadeze Taiwanul, afirmă Directoratul de Informații al SUA
China este pregătită să invadeze Taiwanul. Afirmația aparține Directoratului sistemului american de informații, DNI. „China ...