China urmărește criza din Ucraina drept proxy pentru Taiwan

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Administrația Biden crede din ce în ce mai mult că regimul din China evaluează răspunsul SUA la criza din Ucraina, pentru a avea un indicator al modului în care America ar face față unei acțiuni mai agresive a Beijingului împotriva Taiwanului, potrivit a trei oficiali înalți, citați de Bloomberg.

Publicația menționează că e curios cum secretarul de stat, Antony Blinken, a decis să-și continue ruta spre Australia, în condițiile existenței unei escaladări a tensiunilor ruso-ucrainene.

Plecarea sa spre Camberra vrea să arate – pe de-o parte – că eforturile administrației de a-și reorienta politicile către Asia nu vor fi descurajate nici măcar de perspectiva războiului în Europa. Iar pe de altă parte, că interesele de securitate pe termen lung ale Americii în Indo-Pacific sunt corelate cu crizele din alte părți, potrivit oficialilor.

China urmărește criza din Ucraina drept proxy pentru Taiwan

Hartă a posibilului atac asupra Taiwanului

„Alții se uită la noi toți pentru a vedea cum răspundem”, a spus Blinken vineri la o conferință de presă la Melbourne, fără a numi China în mod direct, după ce s-au întâlnit cu omologii săi din Australia, India și Japonia.

„Ceilalți” nu sunt doar factori de decizie în China. Președintele Taiwanului Tsai Ing-wen a ordonat guvernului său să monitorizeze situația din Ucraina și studieze impactul potențial al acesteia asupra securității insulei autoguvernate. Taiwan-ul este revendicat de Beijing, dar susținut de un arsenal de miliarde de dolari, având arme achiziționate din SUA.

Insula este acum văzută de mulți din Washington drept următoarea țintă a Beijingului în anii următori, mai spun sursele Bloomberg. Afirmația a fost respinsă de guvernul președintelui Xi Jinping.

citește și: Putin a reușit “o breșă” în NATO

Oficialii americani cred că președintele Chinei, Xi Jinping, studiază coeziunea alianței NATO în timpul desfășurării de forțe de la granița Ucrainei.

Publicația de business mai arată că există viziuni diferite în Alianța Nord Atlantică, dar liderii fac încă front comun.

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
De ce și cum te iubește câinele tău
Ipoteze științifice / De ce și cum te iubește câinele tău?
Medicina genetică a descoperit două gene ale câinelui în stare să provoace prietenia excesivă cu ...