Vasile Dîncu vrea locul lui Nicolae Ciucă?

Vasile Dîncu lansează torpila UBB contra lui Nicolae Ciucă

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

La orele amiezii a apărut un comunicat supriză al Universității Babes Bolyai. Conducerea acestei instituții de învățământ superior solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) “analizarea cu maximă atenție și în regim de urgență” a lucrării de doctorat a lui Nicolae Ciucă, acuzat recent de jurnalista Emilia Șercan că ar avea zeci de pagini plagiate.

“Având în vedere recentele suspiciuni și acuzații de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și luând în calcul preocuparea constantă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice și pentru o cultură a integrității academice și sociale, UBB solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenție, pentru a se evita orice contestații procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci și în regim de urgență a acestei situații, ținând cont de funcția publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicații pentru buna funcționare și pentru imaginea țării,” se scrie în comunicatul postat pe pagina Universității clujene.

citește și: Bucureștiul paralizat de un AVC politic

Ieșirea publică a UBB este neobișnuită. Nu s-a mai remarcat în astfel de situații, să ceară întrunirea CNTACU cu rapiditate. În alte situații, a refuzat să livreze presei CD-urile cu lucrările de doctorat ale unor personalități publice.

La un verdict CNADCU de plagiat, Ciucă trebuie să-și dea demisia

În cazul în care CNATDCU dă un verdict de plagiat, Nicolae Ciucă trebuie să-și dea demisia. În condițiile în care nu vrea nimeni de la PSD să preia conducerea guvernului, surse politice indică faptul că Dîncu s-ar sacrifica, mai ales acum când amenințările cu invadarea Ucrainei de către Rusia sunt tot mai evidente.

CNATDCU, potrivit surselor de presă, nu s-a grăbit niciodată să se întrunească de urgență. A tărăgănat cât a putut luarea unei decizii. În cazul Kovesi s-a făcut un troc. Nu apare teza lui Victor Ponta plagiată în mare măsură, nici a Laurei Codruța Kovesi nu va avea elemente copleșitoare de plagiat.

citește și: Acțiunile TESLA cresc, după ce Elon Musk vinde 10% din pachet

Din CNATDCU fac parte profesori universitari cu mai multe orientări și simpatii politice.

Președintele Klaus Iohannis s-a încăpățânat să-l susțină pe Nicolae Ciucă pentru șefia guvernului. Așa cum l-a lăsat din mână și pe Florin Cîțu, care are zilele numărate în conducerea PNL, așa va proceda și cu Ciucă, în caz de verdict negativ.

Președintele a convocat CSAT pentru criza ucraineană.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
SUA pregătesc retragerea familiilor corpului diplomatic din Ucraina
SUA ia în calcul evacuarea membrilor familiei diplomaților aflați la post în  Ucraina, deoarece Rusia ...