Diaspora ne aduce al CINCILEA VAL

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE Principal

Granițele de vest mustesc de colindători. „Ne dați, ori nu ne dați?!” – răsună din boxele mai tari decât boxerii luați de la second hand. Li s-a pus roșu’n gât celor cu dor de România, când au văzut că suntem singurii verzi de pe harta pandemiei. S-au grăbit să urce-n limuzinele de-mprumut, ca să ne facă iar „o țară ca afară”. Prea ne striveau izolările și prea blânde ne erau restricțiile. Dublăm în fiecare zi incidența. Condica guvernamentală se înrosește.

„Vrem o țară, ca afară!”

Nu ne-a ajuns 10 august. Am mai vrut. Mulți s-au rostogolit prin piețe, în așteptarea salvatorilor din străinătate. Nu contează că în timpul anului, lor celor munciți din greu li se vâră – zi de zi-n nas  – bețigașele de control, înainte de a intra pe șantierele lui Marcos sau urca pe țiglele caselor lui Don Spinetti. Acum sunt tari, precum fularele.

Stând așa cotiți și gândind că locul neamului nostru e în rând cu Europa, ne-au adus și al CINCELEA VAL, asta după ce au parcat în țară vreo trei miliarde de EURO, în tot anul.

Avem cea mai muncitoare clasă de iobagi europeni. Și nu ne oprim aici. Conducătorii noștri, sorcoviți de ei azi, fac tot ce le dictează Ursula și noul Cancelar, pentru a nu lăsa patronii occidentali cu treaba neterminată.

citește și: Cel mai cunoscut român din lume face promo Revelionului lui Dan Negru

Diaspora ne aduce al CINCELEA VAL. Suntem pe val

Vine și VALUL 5 cu Maybach-ul de împrumut. Și nimeni n-are nimic împotrivă.

Vorba aceea, să ne ținem de frați! Român la român, Omicon la Omicon, căci altfel n-am fi în rândul lumii civilizate.

E timpul să ieșim în porți și să poftim colindătorii cu tot ce au în nas și să ne bucurăm de urători, căci ne-am urât destul.

Avem cea mai mare diasporă, după Siria. Și ne mândrim că suntem de folos bogaților europeni. Și că cinstim occidentul prin reprezentanți. Niciodată bucuria nu fu atât de mare, să auzi prin gări străine dulșili grai moldovenesc, dar și sudalmele de cartier. Că la pachet a venit și carcaletele, asta nu-i vina celui mult prea ocupat de lucru, să mai aibă timp și de sănătate.

Vaccinați cu tărie, ne batem joc și de al CINCELEA VAL

Am slujit cu sârg la mai marii lumii și acum ne pregătim de sărbătoarea lui al CINCELEA VAL. Să fie primit! Cozonacii-s aburiți. Suntem vaccinați cu țoiurile pline de zeamă de prună.

Doar doctorii se pregătesc să intre-n noul an, precum altădată minerii-n șut. Și șutul pare final.

Loading...

One Comment

  1. Pingback:În pandemie bogații devin și mai bogați, sărăcii și mai săraci – România

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Trump îl susține pe Orban
Trump îl susține pe Viktor Orban pentru alegerile din Ungaria
Donald Trump a transmis ieri un mesaj de “sprijin deplin” a lui Viktor Orban pentru ...