REGALURI de filme despre Regele MIHAI şi REGINA MARIA pe History Channel

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Recent, pe History Channel, s-a difuzat un film eveniment.  Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, acesta a prezentat în premieră „povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin”, potrivit unui comunicat de presă remis de History Channel.

Documente din arhivele CIA arată că Regele Mihai n-a fost de acord cu operațiunea de parașutare a militarilor americani în România, după exilul său forțat. Parașutiștii au fost prinși și arestați.

Documentarul a mai scos din arhivele secrete documente, precum și înregistrări difuzate în premieră cu comentarii și observații ale Prințului Philip, Ducele de Edinburgh, fostul soț al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu care Mihai I a copilărit pe litoralul Mării Negre.

În premieră, filmul de 40 de minute, realizat de John Florescu, pe bnii Băncii Transilvania, prezintă elemente inedite despre lobby-ul făcut de Regele Mihai la marii miliardari americani pentru întoarcerea sa acasă.

Ross Perot, miliardarul american care a candidat independent la alegerile prezidenţiale din SUA în 1992, a fost aproape să îi ofere 4 milioane de dolari regelui Mihai, însă promisiunea sa nu a putut fi îndeplinită deoarece Departamentul de Stat american s-a opus acestei iniţiative.

ȘI David Rockefeller (bancherul american care a fost preşedinte şi CEO al Chase Manhattan Corporation, actuala JP Morgan Chase& Co) , dar şi alţi miliardari s-au numărat printre oamenii de afaceri care au fost ”empatici” cu cauza regelui Mihai şi care au participat la discuţii, dar care însă nu au rezultat în alocarea de fonduri pentru regele Mihai.

Regele Mihai nu știa, la acea vreme, despre acordul semnat la Yalta de URSS, Marea Britanie și SUA, prin care România era cedată sferelor de influență ale Moscovei, în schimbul Greciei, rămasă sub protectorat britanic.

Ulterior acestui eșec, Regele, așa cum se știa, și-a găsit o firmă de avioane. A lucrat ca pilot. Dar falimentul acestei companii, l-a făcut din nou șomer. A lucrat ca broker la New York, dar era departe de familie. S-a întors în Anglia, la o reședință închiriată, unde ulterior Principesa Margareta, copil fiind s-a obișnuit cu fantomele din casă, și a crescut găini. Regele mergea cu ouăle la piață.

Celebrul canal de filme documentare american, History, difuzează vineri, 23 august, două filme sub un titlu regal „Zilele glorioase ale istoriei românești” cu „Regele care l-a păcălit pe Hitler” (“The King Who Tricked Hitler”) de la ora 21:00 și, în premieră la History, „Maria, Inima României” („Romania’s English Queen”), de la ora 22:00, informează Media Expres.

citeşte şi: Cum a reuşit Regina Maria să convingă marii lideri ai lumii să recunoască Marea Unire

Documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler” a mai fost difuzat de History la moartea Regelui Mihai.

„Regele care l-a păcălit pe Hitler’ / „The King Who Tricked Hitler’ insistă pe hotărârea și curajul tânărului monarh, în vârstă de 23 de ani, de a rupe alianţa cu Germania nazistă şi a scurtat cel de-al doilea răboi mondial cu 200 de zile.

Documentarul se bazează pe un lung interviu realizat cu Majestatea Sa Regele Mihai şi pune un accent substanţial pe marea trădare de la Ialta, acolo unde marile puteri au uitat de sprijinul acordat de miraculosul şef de stat din Europa răsăriteană.

Cât despre întâlnirea cu Hitler, Mihai l spune:

„Am luat trenul spre Berlin pentru a vedea cealaltă parte a monedei și am luat prânzul cu Hitler. Nu a fost o întâlnire plăcută.

Este o poveste a intrigilor de palat, o poveste plină de înșelăciuni și dezamăgiri.

De la Palatul Buckingham la București, de la Moscova la Washington, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocrați și șantaj cu arma la tâmplă. Și curajul unui tânăr rege care a îndrăznit. România, înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, era o națiune foarte tânără.

În premieră la HISTORY, documentarul „Maria, Inima României” spune povestea Mariei, nepoata reginei Victoria, care a luptat pentru supravieţuirea României în anii agitaţi ai Primului Război Mondial şi apoi în perioada interbelică.

Povestea ei este un triumf politic dar și o suferință personală. A devenit mireasa Prințului Ferdinand din România în 1893 și. la început, s-a simțit ca o străină într-un regat îndepărtat.

Documentarul „Maria, inima României” a avut premiera la TV pe 1 decembrie 2018, la Pro TV, când programul a fost liderul absolut de audiență între televiziunile din România pe toată durata difuzării, de la ora 18:00 și a fost prezentat la festivalul de filme TIFF din 2019 la Cluj-Napoca, unde a câștigat premiul publicului.

Filmul a fost produs de Chainsaw Europe fiind scris de Trevor Poots, cu John Florescu – Executive Producer, Viorel Chesaru – Senior Producer, Dan Drăghicescu – Associate Producer și este narat de Judith Rosenbauer pentru versiunea în limba engleză și de către Marcel Iureș pentru limba română.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„E genocid”/Piața neagră a antiviralelor COVID a explodat. Tratamentul de la domiciliu pentru COVID costă 3250 lei/pacient
Președintele face băi de soare în Egipt, fără a aduce medicamente pentru tratamentul COVID-19. Țara ...