„E genocid”/Piața neagră a antiviralelor COVID a explodat. Tratamentul de la domiciliu pentru COVID costă 3250 lei/pacient

Andrei Marcu ACTUALITATE Principal SOCIAL

Președintele face băi de soare în Egipt, fără a aduce medicamente pentru tratamentul COVID-19. Țara piramidelor este mare producător de antivirale. În timpul acesta, mor oamenii prin spitale de frig, cum e la Timișoara sau din cauza agresivității tulpinei DELTA, ce pare a se modifica în TULPINA ROMÂNEASCĂ.
Nu mai există locuri în spitalele specializate pe coronavirus. Statul român acceptă donații de ARBIDOL de la persoane private, de anticorpi monoclonali din Serbia, antivirale din Ungaria și instalații de oxigen din Belgia.
„Au topit zece miliarde de EURO în pandemie, iar spitalele nu au medicamentele necesare,” ne explică Eugen Ionașcu, director economic dintr-un spital de epidemiologie din Ardeal.
Avem a doua mortalitate din Europa de COVID-19, relevă sursele oficiale și graficele europene.
Întrebat cum a rezolvat criza de energie din Spitalul „Matei Balș,” profesorul Adrian Streinu Cercel ne-a declarat că a pierdut multe luni pentru avizarea și controlul lucrărilor. Centrala nouă este funcțională. La Timișoara, cinci spitale sunt înghețate, din cauza lipsei de căldură dată de compania de termoficare, pusă în insolvență de primarul Dominic Fritz.

citește și: Un nou caz Harry&Markle în familia regală a Japoniei

A înflorit piața neagră a medicamentelor anti COVID

Pe piața neagră a medicamentelor contra Covid din România, Arbidol la 300 lei, din Rusia și Tocilizumab la 8.000 lei, din India.

O echipă a CNN a intrat în legătură cu un vânzător de medicamente care nu se găsesc în spitale. Acestea sunt recomandate de medici.

Dacă nu le găsesc în farmacii, românii le cumpără de pe internet. Comercianții online fac profit consistent din disperarea celor bolnavi.

citește și: VIDEO / Prins la fumat în Parlament, un fruntaș liberal îl face pe George Simion “jeg ordinar”

Arbidolul, cel mai căutat antiviral, a ajuns să se vândă şi cu cinci sute de lei, cutia, de zece ori mai mult decât preţul normal. „În farmacia  online se găseşte inclusiv Tocilizumab. Costă 8 mii de lei şi ajunge la pacient în cel mult cinci zile,” este anunțul şoc al News Hour with CNN.

Arbidolul nu este autorizat încă în România, în schimb Guvernul a primit donații

Dialog cu camera ascunsă:

E ce trebuie, nu?

Da, da! Nu avem probleme.

Am înţeles că trebuie să ia două pastile.

Nu ştiu exact, medicul trebuie să ştie!

Dar, nu ştiu, efecte adverse sau ceva?

A, nu ştiu să vă spun. Eu am dat la cineva 3 şi trebuia să ia 5 şi după 3 mi-a zis că se simte foarte bine.

…Vânzătorul de Arbidol ştie un singur lucru. Că trebuie să facă profit. Despre medicamentul pe care-l livrează pe stradă ştie doar ce i-au spus clienţii de până acum.
Afacerea de pandemie îi merge foarte bine. N-are marfă pe stoc la câtă cerere există în ţara noastră, dar, încearcă să-şi împace toţi clienţii, mai ales că vinde cu 300 de lei cutia cu 10 pastile.

Cu Arbidolul de pe piața neagră, echipa News Hour with CNN a ajuns la ministrul Sănătății.

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, așteaptă comisia de specialitate

„Aş vrea, domnule ministru, să vă arăt, noi am făcut rost astăzi, se vând pe internet peste tot, te vezi cu oricine, dai între 200 şi 500 de lei pe cutie şi te tratezi pentru că acest antiviral există pe reţetele medicilor din mai multe spitale de boli infecţioase din ţară.

De ce nu pot beneficia românii de acest medicament într-un mod legal până la urmă, domnule ministru?” se întreabă reporterul.

Citește și: Faraoane!

Csele Attila: Eu nu cred că vreun ministru şi chiar ministrul interimar al Sănătăţii, nici viitorul ministru al Sănătăţii poate să decidă fără comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii.

Însă comisia de specialitate din minister nu s-a mai întrunit de câteva săptămâni, relevă sursele din instituție.

O firmă privată donează 45.000 de cutii de antiviral

Văzând că pe internet a înflorit o adevărată piață neagră, Dragoș Damian, Directorul Terapia Cluj, a făcut o donație de 45.000 de cutii de antiviral FluGuard. Acesta nu se produce în România.

În ședința de ieri, executivul României a dat un HG, care culmea, aprobă donaţia de medicamente și promite că le va distribui prin unitățile medicale care tratează bolnavi de COVID-19. Ministerului Sănătății va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.

Recent, ministerul sănătății a aprobat ca Favipiravir – care se administrează în cazurile moderate – să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

„Ce se întâmplă este genocid. Tratamentul pentru un pacient izolat la domiciliu costă circa 800 lei. La acest preț se adaugă costul administrării antibioticului intravenos (14 doze x 175 lei). Un pensionar cu 1200 lei nu îsi va permite niciodată să se trateze acasă. Și așa se umplu spitalele si morgile. Mai mult, nici cu bani nu găsești în farmacii Clexan, Dexametazonă sau Cefort.
Daca in mod real s-ar dori eradicarea epidemiei atunci s-ar distribui gratuit teste rapide si s-ar asigura accesul gratuit la medicamente(sau macar compensate).
Dar, asa cum stau lucrurile, sistemul este unul de exterminare… ” ne declară Valeriu M, în vârstă de 60 de ani. Soția și fiica sa au fost infectate.

Cost per pacient, tratat acasă: 800+14 Injecții x 175 lei = 3250 lei/pacient

„Ce se întâmplă este genocid. Tratamentul costa cca 800 lei la care se adaugă costul administrării antibioticului intravenos (14 doze x 175 lei). Un pensionar cu 1200 lei nu își va permite niciodată să se trateze acasă. Și așa se umple spitalele și morgile. Mai mult, nici cu bani nu găsești în farmacii Clexan, Dexametazonă sau Cefort.
Dacă în mod real s-ar dori eradicarea epidemiei atunci s-ar distribui gratuit teste rapide și s-ar asigura accesul gratuit la medicamente (sau măcar compensate).
Dar așa cum stau lucrurile sistemul este unul de exterminare…” ne povestește Valeriu M. în vărstă de 60 de ani. A trecut prin izolare. Fiica sa și soția au fost ambele bolnave, mai mult decât se spune. Dacă fiica a avut trei zile peste 38 de grade Celsius, temperatură, soția aproape zece zile, tuse, tensiune și puls mare. Ambele erau vaccinate.

„Nu e așa de ușor cum se spune, că dacă ești vaccinat faci forme ușoare,” ne declară domnul Valeriu M.

„Înțelegeți de ce afirm că este genocid? Îi lași să se îmbolnăvească, nu se testează ca să o ia din pripă, iar accesul financiar la medicație este nul! Din ce să plătească facturile, din ce să mănânce și cu ce să cumpere medicamente? Se îndoapă cu paracetamol și frecții până când ajunge la spital si de acolo…”, ne spune trist bucureșteanul.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
În procesul Eugen Șerbănescu vs DNA / Mărturia șoc a unui martor: prejudiciul dintr-un dosar a fost stabilit de DNA, nu de către datele contabile
Rar merg prin sălile pașilor pierduți. Și când o fac, nu merg la procesele mele. ...