Guvernul german a scos impozitul pe energie și dă bani pentru izolarea caselor

Andrei Marcu ECONOMIC INTERNATIONAL

Mulți români nu știu că jumătate din factura lor la curent e formată din taxe ale statului român. Taxa pe cogenerare sau taxa verde, pentru finanțarea proiectelor non-poluante, TVA și taxa de transport a energiei. Iată că ieri, guvernul federal al Germaniei a scos taxa de cogenerare din factura nemților.

Cabinetul de la Berlin reduce taxele pe energie cu o medie de 400 de euro pe gospodărie pe an, pentru a compensa creșterea bruscă a facturilor la energie, au decis miniștrii în cadrul ședinței de vineri a cabinetului, potrivit Dutchnews.nl. Astfel, pe factura nemților se va scădea taxa de 6,2 cenți /KW, la 3,72 de cenți, În lei înseamnă o reducere de 33 de bani la fiecare kilowat. Astfel, nemții vor plăti o factură mai mică decât românii.

Bani pentru izolații

În plus, aproximativ 150 de milioane de euro sunt alocați pentru a fi de folos pentru izolarea locuințelor. Banii vor fi distribuiți de către autoritățile locale sub formă de vouchere.

500 de milioane de euro vor fi atribuiți IMM-urilor pentru a compensa măririle de preț la energie. În total, măsurile vor costa aproximativ 3,2 miliarde de euro. Reducerile fiscale vor intra pe 1 ianuarie și vor dura un an.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Elevii din județul liberalului Gheorghe Flutur sunt invitați la un concurs de desenat fluturi
“Fluturii, picături de culoare” este noua temă de educație muzeală a Muzeului Național al Bucovinei, ...