Guvernul german a scos impozitul pe energie și dă bani pentru izolarea caselor

Andrei Marcu ECONOMIC INTERNATIONAL

Mulți români nu știu că jumătate din factura lor la curent e formată din taxe ale statului român. Taxa pe cogenerare sau taxa verde, pentru finanțarea proiectelor non-poluante, TVA și taxa de transport a energiei. Iată că ieri, guvernul federal al Germaniei a scos taxa de cogenerare din factura nemților.

Cabinetul de la Berlin reduce taxele pe energie cu o medie de 400 de euro pe gospodărie pe an, pentru a compensa creșterea bruscă a facturilor la energie, au decis miniștrii în cadrul ședinței de vineri a cabinetului, potrivit Dutchnews.nl. Astfel, pe factura nemților se va scădea taxa de 6,2 cenți /KW, la 3,72 de cenți, În lei înseamnă o reducere de 33 de bani la fiecare kilowat. Astfel, nemții vor plăti o factură mai mică decât românii.

Bani pentru izolații

În plus, aproximativ 150 de milioane de euro sunt alocați pentru a fi de folos pentru izolarea locuințelor. Banii vor fi distribuiți de către autoritățile locale sub formă de vouchere.

500 de milioane de euro vor fi atribuiți IMM-urilor pentru a compensa măririle de preț la energie. În total, măsurile vor costa aproximativ 3,2 miliarde de euro. Reducerile fiscale vor intra pe 1 ianuarie și vor dura un an.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Elevii din județul liberalului Gheorghe Flutur sunt invitați la un concurs de desenat fluturi
“Fluturii, picături de culoare” este noua temă de educație muzeală a Muzeului Național al Bucovinei, ...