Cozmin Gușă: UE ne-a rezervat statutul de rezervație pentru urșii bruni

Alina Maria Bogdan Uncategorized ACTUALITATE POLITIC Principal SOCIAL

Tot mai mulți urși ucid oameni. Și, totuși, românii nu s-au revoltat la fel ca în cazul uciderii lui Arhur, o acțiune de PR a oengeurilor de profil, susțin specialiștii.

La Cornu, localitatea în care locuiește Cozmin Gușă, urșii au intrat în casele oamenilor. Locuitorii s-au speriat rău. Noua Ordonanță e foarte protective cu animalele sălbatice. Ursul trebuie să facă pagube, să rănească oameni, ca să vină un comitet care să decidă extragerea lui.

România nu este în stare să facă încă un recensământ la zi.

“În momentul în care guvernul Cioloș a stopat vânătoarea la urși erau valabile două lucru: UE ne-a trasat sarcina de a deveni rezervația de urși bruni ai Europei, în condițiile în care aceștia au fost exterminați în țările vestice, dar asta se petrecea pe fondul în care noi aveam deja la acel moment vreo 7000 de urși, mult peste ceea ce ne permitem conform habitatului necesar”, mărturisește Cozmin Gușă pe pagina sa de facebook.

Fostul premier Adrian Năstase amintea pe blogul său că la o întâlnire cu primul ministru al Franței i-a propus să reloce o serie de urși în pădurile lor. Acesta l-a refuzat politicos, spunându-i că s-ar revolta țăranii.

citește și: O țară din UE cu datorii își va pierde suveranitatea, afirmă Wolfgang Schäuble, ministru de finanțe al Germaniei

“În 2002 s-a făcut prima evaluare a câți urși pot viețui în România și a reieșit cifra de 4000”, mai spune Gușă.

Acesta mai spune că “după 10 ani s-a reevaluat fiind introduse încă 2 masive muntoase, iar cifra calculată a fost de 4140 de urși. Habitatul necesar urșilor nu este stabilit de om, acesta se câștigă și marchează în urma luptelor dintre ei, cei învinși urmând a părăsi zona în favoarea învingătorilor. Așa ajung urșii să migreze zeci și sute de kilometri, să intre prin gospodării sau să stea pe șosele cerșind hrană. Când doamna Palmer din guvernul Cioloș a executat dispoziția UE de stopare a vânătorii, a fost avertizată că aveam deja prea mulți urși față de câți ar putea avea asigurat habitatul în România, dar dânsa a preferat să ignore datele și să impună voința europeană ca România să devină rezervație de urși”.

De câțiva ani, vânătoarea este blocată. Urșii primesc mai puțină mâncare. Efectivul lor a ajuns, conform estimărilor specialiștilor la 10.000-12.000. “Acestea sunt cifrele seci, în spatele lor sunt însă urșii înfometați și deveniți agresivi, precum și sutele de oameni răniți sau morți în urma atacurilor acestora”, mai spune Gușă.

La fel ca fostul premier, propune reluarea vânătorii.

Guvernul de dreapta de la Atena a deschis trei mine de aur, zinc și cupru

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alin Nica: Ludovic Orban trebuie să știe că persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal
După ce președintele Ludovic Orban a anunțat că va invalida, conform statului, alegerile din PNL ...