Desființarea SIIJ / Compromis UDMR: aviz CSM pentru judecarea magistraților

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

UDMR s-a pronunțat încă din iarnă cu nu este de acord cu legea privind desfințarea S.I.I.J. Fără voturile parlamentarilor maghiari și ale celorlalte minorități, actul normative nu poate trece la vot.

Surse din Coaliția de guvernare au declarat pentru Europa Liberă că soluția de compromis agreată pentru ca UDMR să voteze proiectul pentru desființarea Secției Speciale a fost existența unui aviz obligatoriu de la CSM pentru trimiterea în judecată a unui procuror sau a unui judecător.

Pentru ca toate aceste puncte să fie validate și de UDMR s-a apelat la o soluție de compromis.

citește și: Fost șef al Poliției Române, prins la furat, în timp ce investiga marile fraude

Rechizitoriul oricărui procuror care anchetează vreun magistrat trebuie trimis la CSM pentru un aviz, fără de care dosarul nu poate ajunge în instanță. Pe scurt, CSM poate bloca trimitere în instanță a unui dosar. Aceasta este formula care a primit cea mai mare susținere din partea partidelor din Coaliție, susțin surse participante la discuții.

Comisia Juridică din Camera Deputaților urmează să se întâlnească joi pentru a discuta desființarea Secției Speciale. Cu această ocazie, vor fi invitați la dezbateri și reprezentanții CSM pentru a-și spune punctul de vedere.

citește și: Vicele grupului USR-PLUS toarnă proprietarii de terase la “miliție”

Prin soluția de amendare a proiectului legislativ, situația de compromis prevede că dosarul unui procuror va fi analizat de secția pentru procurori, iar cel al unui judecător de Secția pentru judecători.

Potrivit surselor citate, soluția găsită respectă recomandările din Mecanismul de Cooperare și Verificare, opinia Comisiei de la Veneția, deciziile Curții Constituționale și angajamentul politic din programul de guvernare privind desființarea SIIJ.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Călăii lui Bjoza / Fulminanta ascensiunea a fraților Muraru
Succesul profesional al fraților Andrei și Alexandru Muraru este fără precedent. Ei sunt gemeni. Provin ...