Turnătorul Hertei Müller, promovat de USR Timiș

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

După ce mai mulți informatori ai securității și fiii unor securiști au fost promovați de USR-PLUS în posturi de demnitate publică, iată mai apare un nume nou. Walther Konschitzky, unul dintre cei care dădeau informații Securității despre Herta Müller, a  fost numit de USR Timiș în echipa de coordonare științifică a Muzeului Satului Bănățean.

Specialiștii „vor aduce plus valoare în această instituție care are mare nevoie de un suflu nou și de o direcție care să ne ajute să o transformăm într-un reper pentru zona de vest a țării”, spune Cristian Moș, vicepreședintele USR al CJ Timiș, citat de Ziua de vest.

Scriitorul Walther Konschitzky care este și editor, etnolog și fotograf, originar din Bacova, Timiș, trăiește în Germania.

Potrivit unui articol publicat de Marius Chivu în „Dilema Veche”, volumul „Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neică”, semnat de Herta Müller, cuprinde şi „odiseea întoarcerii şi a reconstituirii trecutului cu ajutorul dosarului de urmărire la un trecut mutilat la propriu şi la figurat, căci dosarul de la CNSAS a fost descompletat”. „Lectura dosarului, întocmit minuţios de Securitate, dar păstrat parţial, declanşează un adevărat policier biografic în care sunt deconspiraţi câţiva dintre informatori (Roland Kirsch, Walther Konschitzky, Alexander Ternovits sau Horst Fassel, unii dintre aceştia fiind chiar decoraţi de Ion Iliescu cu Ordinul „Meritul Cultural“ în grad de ofiţer)”, se arată în articolul din „Dilema Veche”.

În urma dezvăluirilor din presa locală,Walther Konschitzky a fost retras din consiliul științific.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Timmermans, prins de Terheș cu sabotul găurit
Oficialii statului român au luat-o de bună cererea lui Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, de ...