Deutsche Welle critică timiditatea regimului Iohannis, în relația cu Republica Moldova

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE

Klaus Iohannis a fost la Chișinău pentru a da semnalul europenizării țării cu ocazia alegerii Maiei Sandu. A și anunțat o serie de ajutoare de stat, dar modeste.

“Bucureștiul nu are planuri atât de elaborate în politica externă și nu vrea să preia conducerea în Balcani. A înțeles importanța discreției, așa că în Republica Moldova se implică fără să facă mult zgomot. Totul cu prea multă timiditate, ca și cum spațiul dintre Prut și Nistru ar putea fi lăsat în voia sorții, în ciuda declarațiilor de fidelitate pe care președintele român le reia anual. Sprijinul pentru mica republică este mic, vine în salturi și nu se concentrează pe mizele strategice: alimentarea cu energie a R. Moldova și retragerea trupelor rusești din Transnistria,” notează Deutsche Welle.

În noua Strategie Națională de Apărare, mai scrie Sabina Fati, corespondentul Duetsche Welle,  Rusia este percepută la București ca inamic.

Citește și: Doi consultanți independenți au reușit tranzacția anului. O firmă românească, vândută celui mai mare grup european, din domeniu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ce se ascunde în spatele OUG privind desființarea completelor de 3 judecători?
Stelian Ion, noul ministru al justiției, nu ne-a lămurit cum e cu nebunia din certificatul ...