Un CADOU cu poveste: Lichiorul călugăresc Chartreuse

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal SOCIAL

Nu ai idee ce să-i comanzi lui Moș Crăciun? Te-ai săturat de Jägermeister? Ai la dispoziție, în online sau în magazinele de băuturi deosebite, lichiorul călugăresc Chartreuse, disponibil în versiuni verzi și galbene, care diferă prin gust și conținut alcoolic. Prețul unei sticle începe de la 160 de lei.

Se știe din bătrâni că un cadou care are o poveste e mult mai apreciat decât unul despre care nu se știe nimic

Lichiorul călugăresc CHARTREUSE servește de sute de ani cele mai rafinate gusturi. Acesta este produs de călugării pustnici din nordul Grenoble-ului de la Mănăstirea Chartreuse.

Pentru că e vremea poveștilor e bine să-i spunem Moșului, înainte de a veni cu sacul plin de daruri, că lichiorul este un elixir, făcut din plante după o rețetă veche de aproape 400 de ani.

Călugării din Munții Chartreuse produc licoarea magică de sute de ani. Din asta trăiesc.

Rețeta combinației de plante rămâne secretul ordinului

Dar până a ne ancora în  timpul imemorial de poveste, ar trebui să-i spunem Moșului că lichiorul a fost făcut de călugării cartusieni încă din 1737, conform instrucțiunilor dintr-un manuscris primit de aceștia de la François Annibal d’Estrées în 1605, conform descoperirilor recente ale artistului vizual Nadège Druzkowski, care a petrecut aproape cinci ani montând un proiect documentar despre mănăstire și peisajele din jur. „Este uimitor”, a exclamat acesta, într-un dialog cu reporterii de la New York Times.

Publicația americană a depănat povestea sub titlul “Un elixir din Alpii francezi, înghețat în timp”.

Lichiorul este 100% din plante și flori. Doar doi călugări știu compoziția.

Lichiorul călugăresc CHARTREUSE este considerat unul dintre cele mai vechi lichioruri din lume. Marele secret este cel al îmbătrânirii licorii, în mari butoaie de stejar, doar că acestea sunt mult mai scumpe. Cei doi hotărăsc și modul de distilare.

Cum a apărut Ordinul cartusieni?

În anul 1084, șapte bărbați în căutare de izolare, singurătate și meditație s-au refugiat în Munții CHARTREUSE din sud-estul Franței – „smaraldul Alpilor”, așa cum i-a numit scriitorul francez Stendhal.

Ordinul cartusian (în franceză l’Ordre des Chartreux) este un ordin religios contemplativ al pustnicilor, bazat pe jurăminte solemne,fondat încă din 1084 de către Sfântul Bruno, discipolul viitorului Papă Urban al ll-lea, care a refuzat episcopia de Reims, pentru a se dedica meditației.

Dacă dorinţa de înţelepciune şi contemplaţie a rămas vie în comunitatea creştină, acest lucru se datorează şi fiilor SFÂNTULUI BRUNO.

Sfântul Bruno nu a lăsat un set de reguli scrise, doar o ierarhie clară și un îndemn creștin pentru ascultare.

Continuare ––>

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ca la nebuni / Directoarea Spitalului din Ștei, pusă de PNL, dărâmă O CRUCE, în Ajun de Crăciun
La Spitalul de Psihiatrie din Ștei, managerul, neangajat politic, dar pus pe vremea PSD, Ciprian ...