New York Times publică dovezi: există coronavirus în aerosolii din spitalele COVID-19

Marius Ghilezan ACTUALITATE SOCIAL

De ce se temea lumea epidemiologică a apărut într-o cercetare a Universităţii din Florida: picăturile respiratorii plutitoare, numite aerosoli, conțin virus viu și nu doar fragmente de material genetic, cum se credea până acum, scrie New York Times.

O echipă de oameni de știință virusologi și specialişti în aerosoli a adus dovezi de confirmare a existenţei virusului infecțios în aer.

„De asta se plângeau oamenii”, a declarat Linsey Marr, expertă în transmiterea aeriană a viruşilor. Ea nu a fost implicată în lucrare. „Este o dovadă certă că există virus infecțios în aerosoli.”

O echipă de cercetare de la Universitatea din Florida a reușit să izoleze virusul viu de aerosolii colectați la o distanță de șapte până la 16 metri de pacienții internați cu Covid-19 – mai departe de cei doi metri recomandaţi în ghidurile de distanțare socială.

Citeşte şi: Grindă măreşte cu 50% preţurile locuinţelor ANL

Descoperirile, postate online săptămâna trecută, au creat rumori în lumea ştiinţifică.

Unii experți susţin că încă nu este clar ce titru infecţios trebuie să existe în aer pentru a provoca infecție.

„Este foarte greu să prelevezi materialul biologic din aer și să fie viabil”, a spus Shelly Miller, inginer de mediu de la Universitatea din Colorado, care studiază calitatea aerului și bolile transmise prin aer.

Niciun pacient din salonul cercetat de specialiştii Universităţii Florida nu a fost supus unor proceduri medicale cunoscute pentru a genera aerosoli.

Echipa a folosit două probe, una de la aproximativ șapte metri de la pacienți, iar cealaltă de la aproximativ 16 metri de ei.

Oamenii de știință au reuşit să colecteze virus din ambele zone.

Secvența genetică a virusului izolat din aer a fost identică cu cea dintr-un tampon al unui pacient simptomatic recent internat în salon, mai spun sursele din echipa de cercetare.

În şcoli acumulare virală va fi mult mai mare

Salonul avea șase ventilări de aer pe oră, iar încăperea era dotată cu filtre eficiente, aparate cu ultraviolete și alte măsuri de siguranță pentru inactivarea virusului înainte ca aerul să fie reintrodus în interior. Acest lucru ar putea explica de ce cercetătorii au găsit doar 74 de particule virale la un litru de aer, a spus John Lednicky, virusologul principal al echipei de la Universitatea din Florida.

Spaţiile interioare fără o ventilaţie corespunzătoare – cum ar fi şcolile – ar putea acumula mult mai mult virus aerian, a ţinut să sublinieze el.„

Nu sunt sigur că particulele sunt suficiente pentru a provoca o infecție la cineva”, a spus Angela Rasmussen, un medic de la Universitatea Columbia din New York.„

Singura concluzie pe care o pot formula din această cercetare este că poți cultiva virus viabil din aer”, a spus ea.

„Știm că în interior, regulile de distanțare nu mai contează”, a spus dr. Schofield.

În aproximativ cinci minute aerosolii traversează încăperea chiar și în aer liniștit, a adăugat ea.

Minimul de doi metri este „înșelător, pentru că oamenii cred că sunt protejați în interior și nu este adevărat”, a concluzionat ea.

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PSD e la pământ, în judeţul care a dat un prim ministru social-democrat
Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) în perioada 28-29 iulie, ...