Organizaţiile din Transilvania care vor primi fonduri de la Budapesta

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

6,2 milioane de euro vor primi comunităţile maghiare din diaspora, a afirmat azi secretarul de stat János Árpád Potápi, cu regretele că guvernul de la Budapesta nu a putut finanţa evenimentele din primăvară în mai multe locuri.

Citeşte şi: Fără restricţii / SUEDIA are rata cea mai mare de deces din lume

Conform declaraţiilor sale, pe lista celor 655 de proiecte eligibile sunt mai multe organizaţii din Transilvania.

Potrivit MTI, au existat 2 244 de solicitări, dintre care 655 au primit finanţare. 1 504 de cereri au fost primite la apelurile regionale, dintre care 691 vor fi
subvenţionate.

Vor primi finanţare, printre altele: Asociaţia Maghiară a Persoanelor cu Deficienţe de Vedere din Transilvania, pentru achiziţionarea de echipamente, precum şi Centrul de Etnosporă şi Pelerinaj din Deva, pentru finalizarea lucrărilor şi inaugurarea Centrului.

De asemenea, vor fi susţinute atelierele pentru tinere talente ale Fundaţiei Colegiului “Bethlen Gábor” din Aiud, iar la Târgu Mureş, programul de pregătire profesională “Inteligent pe meleagurile natale” (Szülőföldön okosan), a explicat detaliile Árpád János Potápi.

Peste 87 de milioane de forinţi (peste 246 000 de euro) au fost alocaţi pentru sprijinirea activităţii organizaţiilor de tineret şi cercetaşi. Din cei 181 de solicitanţi, 115 vor primi subvenţie.

Newstandard.news a mai scris că Budapesta mai finanţează cu milioane de euro, PRIN PROGRAMUL Kós Károly, fermierii din Transilvania.

10% din proiecte sunt dedicate fermierilor români, potrivit presei de limbă maghiară. Încă din septembrie 2019, ministrul de externe Péter Szijjártó a anunţat că guvernul Ungariei va extinde în aproape tot vestul României așa-numitul program de dezvoltare economică transilvăneană, care până acum se derulase doar în Ținutul Secuiesc.

Presa locală: „Se urmăreşte ca zona de vest a ţării să cumpere energie electrică de la Paks, din Ungaria”

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Guvernul ORBAN pregăteşte o schemă de 1 MILIARD pentru ajutor de stat
Guvernul Orban va introduce prin OUG o schemă de ajutor de stat pentru fermierii care ...