Primele semne că liberalii nu vor mări cu 40% pensiile

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

De la 1 septembrie, ar fi trebuit să intre în vigoare mult discutata Lege a Pensiilor care nu numai că măreşte cu 40% valoarea punctului ci şi face o serie de corecţie a unor inechităţi, cum ar fi sporurile şi munca în acord de pe timpul regimului comunist.

Într-o dezbatere la Antena 3, Lia Olguţa Vasilescu, iniţiatoarea legii pensiilor, susţine că de la 1 ianuarie trebuiau să înceapă recalcularea celor cinci milioane de dosare aflată în plată.

“Nu au analizat niciun dosar. Este clar că nu vor să respecte această lege. Domnul Cîțu ne spunea acum o lună că banii sunt prevăzuți în buget. În baza acestui lucru ei au crescut deficitul și s-au împrumutat la alte dobânzi, iar acum spun că nu mai sunt bani. Este inadmisibil și nu voi tolera”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Citeşte şi: Cum a reuşit presa să oprească pentru o zi un tun cu 17.000.000 de măşti

Olguța Vasilescu nu este de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor și spune că cei care au pensii mari au contribuit cu sume mari. Anunțul vine în contextul în care USR a anunțat că intenționează să propună o impozitare a pensiilor peste 3.500 de lei.

 

Lia Olguța Vasilescu susține că banii pentru majorarea pensiilor au fost cuprinși în buget și este intrigată de comunicările ministrului Finanțelor Publice care susține că nu există o sursă de finanțare pentru majorarea pensiilor, conform Antena3.

Membra PSD a dat exemplu de câteva calcule pentru categorii profesionale: „Conform simulărilor, pensia unui profesor universitar va fi de 8.100 lei, iar cea a unui medic de 5.000 de lei, în conditiile în care simulările sunt făcute la valoarea salariilor din 2017.”, a scris Olguța.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Noul star politic USR, soţie de PSD-ist, cu legături în serviciile secrete
Mult promovata linie nouă a politicienilor USR de către Dan Barna nu e decât o ...