Ioan Aurel Pop: România trebuie să fie în câştig de pe urma profiturilor uriaşe ale multinaţionalelor

Marius Ghilezan ACTUALITATE ANALIZE

Austria a decis să impoziteze suplimentar companiile multinaţionale. În contextul în care Institutul de Calitate a Vieţii discută în ultimul său raport “Pandemia şi standardul de viaţă al românilor” despre necesitatea unui împrumut de 20-30 de miliarde de dolari de la Banca Central Europeană sau Fondul Monetar Internaţional pentru salvare a economiei, profesorul Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, prezent în emisiunea “Cafeneaua politică,” moderată de Horia Alexandrescu, a spus că e de gândit ce se va face cu profiturile uriaşe ale multinaţionalelor şi la repatrierea profiturilor lor.

Citeşte şi: Să producem sparanghel. Dar ştim cum? Două metode practice de începere a unei culturi

Academicianul Ioan Aurel Pop a mai recunoscut că se teme de dobânzile prea ridicate şi de la ce instituţii se iau acestea.

“Acţiunea intreprinsă de Austria, ţară care nu a trecut prin comunism, e o soluţie de protecţionism. După 1989 am stabilit reguli foarte laxe, pentru aceste firme străine, de la bănci, la companii de exploatare a resurselor naturale, fără să ne gândim la o protecţie a bunurilor acestui popor. Pledez pentru o muncă stăruitoare a poporului român. Firmele străină trebuie să înţeleagă ce datorii au faţă de acest popor.  România trebuie să fie în câştig de pe urma profiturilor uriaşe ale multinaţionalelor. Muncim fără a beneficia de pe urma acestei munci. Suntem interesaţi de bunăstarea acestei naţiuni,” a declarat academicianul Ioan Aurel Pop, la emisiunea “Cafeneaua politică,” moderată de Horia Alexandrescu.

Academicianul este convins că şi alte ţări vor lua măsuri protecţioniste, de închidere în sine.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Szijjártó îl pune la punct pe Iohannis: mai mult respect pentru maghiari
Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, i-a solicitat, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis să acorde ...